Familiesite Blog.nl groeit uit tot grootste themablognetwerk


Blog.nl bestaat 5 jaar

AMSTELVEEN, 20100624 -- 28 juni 2010 bestaat blog.nl exact 5 jaar. Met 3,5 miljoen bezoekers per maand is het het grootste Nederlandse platform van thematische weblogs. Het behoort tot de top 5 van de journalistieke sites van Nederland. Bekende bloggers zijn: Herman Roggeveen, Michael van Os, Angel Mulder, Jorn Agterberg, Hester de Waard

Blog.nl is in 2005 opgericht door Ben & Ayalon Blog, die de site www.blog.nl in het jaar 2000 als familiesite registreerden. Toen het woord blog in 2004 het woord van het jaar werd, begonnen zij met het blognetwerk. De lancering vond op 28 juni 2005 plaats met 3 blogs en zo'n 300 bezoekers per dag. Vandaag zijn er 82 themablogs en 3,5 miljoen bezoekers.
In de eerste 5 jaren van het bestaan zijn ruim 250.000 berichten gepost, die 1 miljoen reacties van bezoekers hebben ontlokt.

Wat verklaart het succes van blog.nl. Ayalon Blog: " Vanaf het begin hebben we gekozen voor een combinatie van nieuwsvoorziening en discussieplatform. Elke blog binnen blog.nl staat onder redactie van een professionele journalist of expert. Ze zitten bovenop het nieuws en publiceren meerdere malen per dag. Bezoekers waardeerden vanaf het begin het format en de stijl van de berichten: actueel, bondig, geïllustreerd en uitdagend. "