Gemeente Leeuwarden

Persbericht: Gewijzigde verkeerssituatie ivm start werkzaamheden Amicitia

Deze week is een gestart met het inrichten van de bouwplaats rond het gebouw Amicitia, op de hoek van de Nieuweweg en de Wirdumerdijk in Leeuwarden. Het gebouw Amicitia wordt verbouwd tot winkels en 12 luxe appartementen.

Fiets- en voetgangersverkeer

De werkzaamheden maken het noodzakelijk het voetpad en het fietspad langs de Nieuweweg tussen de Wirdumerdijk en de Weaze in beide richtingen af te sluiten. De afsluiting is door middel van borden aangegeven. Fietsers uit de richting van de Nieuwestad en het Zaailand worden omgeleid via de Peperstraat (richting Wybrand de Geeststraat) of voor de Beurs langs, via de Wirdumerpoortbrug en het Zuiderplein/Zuidergrachtswal (richting Achter de Hoven). Fietsers uit oostelijke richting rijden via de Blokhuisbrug en het Zuiderplein of via de Ossekop en de Peperstraat. De Reigerstraat (fiets- en voetgangers) wordt afgesloten tussen de Wirdumerdijk en het Reigerplein. Ook de omleidingsroutes zijn door borden aangegeven. Naar verwachting zal de stremming voor fietsers en voetgangers duren tot eind 2011.



Autoverkeer

Autoverkeer over de Nieuweweg moet ter hoogte van Amicitia zo nu en dan rekening houden met enig oponthoud als gevolg van de aanvoer van bouwmaterialen en hijswerkzaamheden.


----------



Gemeente Leeuwarden