Ingezonden persbericht


Histor lanceert iPhone Color Studio applicatie

Uithoorn, 24 juni 2010. Om nog meer kleur te geven aan het leven lanceert Histor als eerste in Nederland de iPhone Color Studio applicatie. Nederlanders krijgen vanaf nu de mogelijkheid om zich door elk kleurig kleed, schilderij, muur of kledingstuk thuis of onderweg te laten inspireren. Met de nieuwe Color Studio applicatie van Histor bewaar je favoriete kleuren en combinaties, zie je gelijk welke Histor producten nodig zijn voor je verfklus en waar je deze koopt. De gratis iPhone applicatie is te downloaden via http://itunes.apple.com/nl/app/histor/id377005068?mt=8

De Color Studio applicatie laat je op een leuke en effectieve wijze een keuze maken uit het palet van 1250 kleuren. Dit kan door te bladeren door de kleurenwaaier, te zoeken naar een bijpassende tint of je te laten inspireren door de trendkleuren van het seizoen die geselecteerd zijn door de Histor stylisten. Bij een zelfgemaakte foto zoekt de applicatie de Histor-kleuren die in de foto voorkomen.

De kleuren worden bewaard in verschillende persoonlijke kleurenbakjes en kunnen eenvoudig worden besteld. De applicatie laat weten waar het juiste Histor product te vinden is, rekent de hoeveelheid benodigde verf uit om zo een compleet boodschappenlijstje te maken. Via de adressenlijst met winkels in de buurt kan de gekozen kleur, het product en de hoeveelheid direct worden gemengd.

"We zijn heel erg trots dat wij als eerste verfproducent in Nederland een applicatie voor de iPhone op de markt brengen, waarbij mensen kleuren kunnen combineren en zich waar en wanneer dan ook kunnen laten inspireren", aldus Sabine Schermerhorn van Histor. "Kleur en kleurencombinaties kiezen, wordt nu makkelijker dan ooit en echt een kwestie van smaak en gevoel."

De applicatie is ontwikkeld door Mobile Agency en gratis te downloaden via www.itunes.apple.com/nl/app/histor/id377005068?mt=8Histor´s gemak & inspiratie
Histor streeft er naar om de verfklus leuker en eenvoudiger te maken. Gemak en inspiratie, daar draait het om. Naast de introductie van de Color Studio applicatie heeft Histor het assortiment opgedeeld in een drie stappenplan. Met Histor Perfect Base, Perfect Finish en Perfect Effects wordt het een stuk overzichtelijker om een keuze te maken als je voor het schap staat. Ook is er nu synergie tussen de kleuren van het Histor Kleurmeubel (mengmachine) en de kant-en-klaar producten. Zo is dit het geval bij de kleuropbouw (kleuren kunnen zowel verticaal als horizontaal gecombineerd worden), zijn de kant-en-klaar lakken en muurverven in nog meer glansgraden te verkrijgen en zijn bepaalde mengmachine producten nu ook kant-en-klaar verkrijgbaar.

Over Histor / PPG
Histor is een merk van PPG Industries dat zich wil blijven profileren als het meest toonaangevende bedrijf ter wereld op het gebied van coatings en producten voor een specifieke markt. Het in 1883 opgerichte bedrijf levert aan klanten in de industriële sector, de transport- en consumentengoederensector alsmede aan de bouw en aftermarkets. Vanuit het hoofdkantoor in Pittsburgh opereert PPG wereldwijd in meer dan 60 landen. De omzet voor 2009 bedroeg USD 12,2 miljard. De aandelen van PPG worden verhandeld op de New York Stock Exchange (symbool: PPG). Voor meer informatie, zie www.ppg.com.

Noot voor redacties

**

Ingezonden persbericht