Ingezonden persbericht


Trend Micro introduceert hybride SaaS-oplossing voor e-mailbeveiliging Combinatie van in-the-cloud-bescherming en lokale, voor VMware geschikte virtuele apparatuur

Vianen, 24 juni 2010 - Trend Micro introduceert de nieuwste versie van InterScan Messaging Security Virtual Appliance (IMSVA). Dit is een hybride SaaS-e-mailbeveiligingsoplossing die in-the-cloud-bescherming en SaaS-beveiligingsdiensten integreert met virtuele apparatuur op locatie. Zo wordt kwaadaardige e-mail zo dicht mogelijk bij de bron tegengehouden zonder dat de e-mailprivacy in het geding komt. Daarnaast besparen gebruikers op overhead-, bandbreedte- en datacenterconsolidatiekosten.

"Negentig procent van alle e-mail is spam. Het is dan ook geen verrassing dat de meeste bedrijven moeite hebben met de grote hoeveelheden spam die hun netwerken overspoelen", zegt Steve Quane, Chief Product Officer van Trend Micro. "Onze geavanceerde IMSVA biedt het beste uit twee werelden. Als SaaS-oplossing houdt het alle spam al buiten het bedrijfsnetwerk tegen en vermindert zo het e-mailverkeer met negentig procent. Bedrijven hebben hiervoor geen bandbreedte meer nodig. Ook zijn minder servers en medewerkers nodig. Daarnaast zorgt de lokale VMware-Ready virtuele apparatuur ervoor dat organisaties zelf hun optimale instellingen bepalen. Tegelijkertijd hebben ze de volledige controle over de privacy van hun e-mails, erg belangrijk bij het versturen van gevoelige informatie."

IMSVA 8.0 is ontwikkeld als een hybride totaaloplossing om de voordelen van de combinatie van cloud-bescherming en virtuele machines te optimaliseren. Het bouwt voort op de expertise en investeringen in gehoste beveiliging en SaaS van Trend Micro. Maar ook op het marktleiderschap van het bedrijf in reputatietechnologie. Al sinds 2005 is Trend Micro pionier op het gebied van IP-filtering en IP-reputatietechnologie.

Deze hybride SaaS-e-mailbeveiliging biedt beveiliging die elke minuut geüpdatet wordt door de Trend Micro Smart Protection Network-infrastructuur. Deze technologie scant, filtert en vergelijkt dagelijks meer dan twintig miljard e-mails, websites en bestanden. Vervolgens gebruikt het deze informatie om opkomende bedreigingen snel te identificeren en hierop actie te ondernemen. Daarnaast verbetert het netwerk de manier waarop Trend Micro-oplossingen omgaan met bestaande bedreigingen.

Wat is er nieuw?

· De hybride oplossing combineert in-the-cloud-beveiliging (zodat binnenkomende e-mailbedreigingen al buiten het netwerk worden tegengehouden) met een voor VMware geschikt virtueel apparaat. Zo is ook uitgaande content te controleren en aan te passen. Daarnaast is alles te beheren via één enkele beheer- en rapportageconsole.
· IMSVA reduceert tot negentig procent van het e-mailverkeer in-the-cloud - spam is al onderschept voor deze het netwerk bereikt. Gebruikers profiteren van maximale, real-time bescherming tegen e-mailbedreigingen zonder zelf op eigen systemen grote hoeveelheden spam te hoeven scannen. De oplossing slaat geen e-mails op in de Trend Micro-cloud en alle quarantainemails worden lokaal opgeslagen. Dit zorgt ervoor dat klanten controle houden over hun e-mail en dat privacy gewaarborgd is.
· De nieuw toegevoegde Web Reputation-technologie scant URL's in e-mails om zo te kijken of er links in staan naar kwaadaardige websites die malware verspreiden. Webreputatie - een onderdeel van het Smart Protection Network - controleert de betrouwbaarheid van webdomeinen. Dit doet het netwerk door factoren als bestaansduur, locatieveranderingen in het verleden en verdachte activiteiten te controleren op basis van gedragsanalyse van malware.

"Volgens Osterman Research kunnen bedrijven tussen 55 en 70 procent besparen door hun zelf samengestelde e-mailbeveiligingsoplossing te vervangen door een geïntegreerde hybride e-mailbeveiligingsoplossing", zegt Michael Osterman, President en oprichter van Osterman Research. "Daarbij kunnen bedrijven die de stap naar een gehoste of hybride oplossing nog moeten maken, 30 tot 40 procent besparen door hun lokale hardware te verplaatsen naar een geïntegreerde hybride oplossing van Trend Micro."

"Trend Micro biedt technisch hoogstaande producten en innovatie. Samenwerken met Trend Micro biedt ons een one-stop-shop voor zakelijke IT-oplossingen", zegt Dave Ladley, President van Communications Finance, Inc. "We zijn ervan overtuigd dat deze hybride SaaS-oplossing onze klanten nog betere en efficiëntere beveiliging van hun e-mailnetwerken biedt. Deze nieuwe oplossing brengt de voordelen van gehoste e-mail en virtuele apparatuur samen, wat resulteert in efficiënte e-mailbeveiliging."

"De meest in het oog springende uitkomst van ons onderzoek is, dat bijna de helft van de respondenten die verantwoordelijk zijn voor omvangrijke e-mailomgevingen, zelf een hybride oplossing in elkaar heeft gesleuteld", zegt Jeff Wilson, Principal Analyst Network Security bij Infonetics Research. "Tot nu toe is Trend Micro de enige leverancier die een dergelijke hybride oplossing biedt, die zo is ontwikkeld, dat alle ongewenste e-mail buiten de poorten blijft en tegelijkertijd zelf te beheren is."

Over Trend Micro
Trend Micro is wereldwijd marktleider op het gebied van internetcontentbeveiliging. Het bedrijf beveiligt de uitwisseling van digitale informatie van bedrijven en consumenten. Daarbij loopt Trend Micro voorop op het vlak van geïntegreerde threat management-technologie. Hiermee beschermt de beveiligingsspecialist de bedrijfscontinuïteit, persoonlijke informatie en eigendommen tegen malware, spam, dataverlies en de nieuwste webbedreigingen. Op www.trendmicro.com/go/trendwatch is meer informatie te vinden over de nieuwste bedreigingen. De flexibele oplossingen van Trend Micro zijn verkrijgbaar in verschillende pakketten. 'Threat Intelligence'-experts wereldwijd bieden 24x7 ondersteuning voor deze pakketten. Bovendien ondersteunt de Trend Micro Smart Protection Network-infrastructuur de meeste oplossingen. Dit is een geavanceerde cloud-client-innovatie die cloud-gebaseerde reputatietechnologie combineert met gebruikersfeedback en de expertise van TrendLabs-onderzoekers. Op deze manier biedt het netwerk real-time beveiliging tegen opkomende bedreigingen. Het hoofdkantoor van Trend Micro staat in Tokio, Japan. De Trend Micro-oplossingen worden verkocht via businesspartners over de gehele wereld. Voor meer informatie: www.trendmicro-europe.com.