Ingezonden persbericht


()

Bosch wint L.E.A.D.E.R. Award

Bekroond voor verwezenlijkingen in actieve veiligheidssystemen voor auto's

Anderlecht, 24 juni 2010 - Bosch is bekroond met de L.E.A.D.E.R. Award voor zijn vele verwezenlijkingen in de ontwikkeling van actieve veiligheidssystemen voor voertuigen. L.E.A.D.E.R. staat voor "Leader in European Automotive Development, Excellence, and Research". De jaarlijkse prijs is een initiatief van Automotive News Europe, de Europese tak van het Amerikaanse uitgeversconcern Crain Communications Inc., en het Automotive Intelligence Center in Bilbao.

De L.E.A.D.E.R. Award werd op 22 juni 2010 uitgereikt aan Werner Struth, voorzitter van Bosch Chassis Systems Control. De jury bracht uitdrukkelijk hulde aan Bosch voor zijn ontwikkeling van elektronische, actieve veiligheidssystemen. "Deze award is een erkenning van onze innovaties en verwezenlijkingen. Ik beloof u dat deze prijs al onze collega's zal stimuleren in hun toekomstig werk", aldus Werner Struth.

Bosch begon met de productie van de eerste actieve veiligheidssystemen voor voertuigen in 1978, met het elektronische antiblokkeerremsysteem ABS. In 1986 volgde het tractiecontrolesysteem TCS en in 1995 bracht Bosch het elektronische stabiliteitssysteem ESP® op de markt. ESP® combineert de functies van zowel ABS als TCS en helpt bovendien slippen te vermijden. Vandaag is ESP® verbonden met sensoren die de omgeving van de auto controleren en wordt het systeem meer en meer de basis voor nieuwe veiligheidsfuncties.

Zo ging begin 2010 het automatische noodremsysteem van Bosch voor het eerst in serieproductie voor de nieuwe Audi A8. Het Predictive Emergency Braking System (PEBS) waarschuwt de bestuurder voor gevaarlijke situaties en helpt bij het remmen.

Over Bosch
De Bosch Groep is een internationaal toonaangevend technologisch bedrijf en dienstverlener. In het boekjaar 2009 realiseerden de ongeveer 275.000 medewerkers die actief zijn in de automobiel- en industriële technologie en in de sector van consumentenproducten en bouwtechnologie een omzet van 38,2 miljard EUR. De Bosch Groep bestaat onder meer uit Robert Bosch GmbH en meer dan 300 dochter- en regionale maatschappijen in meer dan 60 landen. Samen met zijn commerciële partners is Bosch in ongeveer 150 landen vertegenwoordigd. Dit wereldwijde netwerk van ontwikkelings-, productie- en distributiecentra vormt de basis voor de verdere groei. Bosch besteedt elk jaar meer dan 3,5 miljard EUR of 8% van zijn omzet aan onderzoek en ontwikkeling en laat ruim 3.800 patenten registreren. Bosch bevordert met al zijn producten en diensten de levenskwaliteit van mensen door middel van innovatieve en nuttige oplossingen. De onderneming werd in 1886 door Robert Bosch (1861-1942) in Stuttgart opgericht als "Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek". De juridische structuur van de Bosch Groep garandeert de financiële onafhankelijkheid en de bedrijfsautonomie. Hierdoor krijgt de onderneming de mogelijkheid om te investeren in de belangrijkste activiteiten die de toekomst van het bedrijf moeten veiligstellen. 92% van de aandelen van Robert Bosch GmbH is in handen van de Robert Bosch Stiftung GmbH, die het algemeen nut nastreeft. De meerderheid van de stemrechten ligt bij de Robert Bosch Industrietreuhand KG. Die vervult de ondernemingsfuncties. De overige aandelen zijn in handen van de familie Bosch en Robert Bosch GmbH. Meer informatie vindt u op www.bosch.com.