Ingezonden persbericht



Snel groeiend jong fietsenmerk lanceert nieuw model met geïntegreerd kettingslot, USB poort en ingebouwde zadelklem.

Mei vorig jaar lanceerden twee ondernemende broers in één keer wereldwijd hun allereerste aluminium stadsfiets met ingebouwde LED's. Het succes overtrof iedere verwachting. Nu breidt VANMOOF de collectie uit met de mooie en vooral erg slimme VANMOOF 5. Niks geen gehannes meer met slot, dynamo's of lampen want alles is wireless en ingebouwd. Integratie ten top. En al die overbodigheden die de fietsen van tegenwoordig onnodig duur en kwetsbaar maken? Die zijn gewoon weggelaten!

INGEBOUWD SLOT, USB POORT EN MEER SLIMMIGHEDEN
De VANMOOF 5 heeft een X-plus Cylinder slothuis dat op vernuftige wijze is geïntrigeerd in het frame. De gehard stalen ABUS ketting is in het frame gemonteerd maar kan gedeeltelijk worden uitgetrokken om vervolgens via een paal of het eigen voorwiel terug in de fiets te verdwijnen. Het is niet zomaar een slot, maar
1 die een het gewicht van 1 ton (ongeveer een kleine auto) aan kan: super sterk dus! De sleutel kun je in het frame zelf omdraaien. Klaar is kees: de fiets staat veilig en vast. Het gepatenteerde systeem is ontwikkeld in samenwerking met de Duitse sloten expert ABUS.
Het minimalistische, functionele en innovatieve design van de VANMOOF is ontdaan van overbodigheden en is uitgerust met ingebouwde extra's zoals LED verlichting op zonne-energie maar ook een USB oplaadpunt voor het geval de zon voor lange tijd niet schijnt. Een geïntegreerde en gepatenteerde zadelklem zorgt ervoor dat het design nog strakker oogt. Verder heeft de fiets één versnelling, een bruin lederen Brooks zadel, een terugtraprem en is het een lichtgewicht, gemaakt van roestvrije materialen. Kortom; de ideale stadsfiets. VANMOOF zet met dit model weer een vooruitstrevende en strak vormgegeven aluminium fiets met traditionele elementen op de markt. VANMOOF 5 is bekroond met de prestigieuze vakrijs de EUROBIKE award.

NEDERLANDSE TRADITIE WORDT INTERNATIONAAL SUCCES
VANMOOF is vorig jaar gelanceerd door de broers Taco (32) en Ties (31) Carlier. Samen blazen zij een frisse wind door de oh zo conservatieve stadsfietsenmarkt door deze te benaderen vanuit een consumenten oogpunt en niet vanuit het leveranciersaanbod. Het hele marketingbudget gaat naar R&D. Het merk staat immers voor ontwikkeling en open communicatie.
Inmiddels zijn de broertjes verhuisd naar een grotere locatie, wordt het merk in 22 landen op 200 locaties verkocht en zijn verschillende prijzen voor vernieuwend management binnengesleept. Alleen al in Amsterdam werden ruim 1000 fietsen verkocht.
Het succes van VANMOOF overtrof iedere verwachting. Nationaal, maar vooral ook internationaal, is het merk met open armen ontvangen. Op de levendige VANMOOF facebook pagina worden foto's van gebruikers uit de meest uiteenlopende streken ge-upload en uitvoerig besproken. Een fiets als transport middel werd voorheen in veel van deze landen nog gezien als "poor-mans vehicle", iets waar je liever niet op gezien wil worden. Door het product toegankelijk te maken ­ mooi, betaalbaar en gebruiksvriendelijk - en op totaal andere manier op de markt te zetten, leert VANMOOF de wereld fietsen.

VANMOOF 5 is verkrijgbaar voor 548.- (incl. slot). Meer info en verkoopadressen: www.vanmoof.com.