Gemeente Apeldoorn

Gezinnen met laag inkomen gratis naar Koningin Juliana Toren

In verband met het 100-jarig bestaan van familiepretpark Koningin Juliana Toren heeft de gemeente Apeldoorn van het pretpark 7.000 gratis toegangskaarten ontvangen. Deze kaarten zijn bestemd voor alle gezinnen met een laag inkomen in Apeldoorn.

Deze week krijgen gezinnen met een inkomen van niet meer dan 125% van het sociaal minimum de gratis kaarten thuisgestuurd. Voor een alleenstaande ouder betekent dit dat het netto maandinkomen niet hoger is dan E 1.389,- exclusief vakantietoeslag. Voor gehuwden/samenwonenden ligt deze inkomensgrens bij E 1.543,-. Per 1 juli a.s. wordt deze inkomensgrens voor een alleenstaande ouder verhoogd naar E 1.395,- exclusief vakantietoeslag. Voor gehuwde/samenwonende ouders is dit per 1 juli E 1.549,-.

Kinderen tot 1 jaar hebben gratis toegang tot het pretpark. Voor deze kinderen ontvangen ouders daarom geen toegangskaart. Voor kinderen die nog voor 1 november 2010 2 jaar worden wordt wel een toegangskaart meegestuurd. Gezinnen die geen kaarten hebben ontvangen kunnen op www.apeldoorn.nl/regelrecht een aanvraagformulier downloaden, invullen en opsturen. Dit formulier is eveneens af te halen bij het Werkplein Activerium, Deventerstraat 46 of aan te vragen via telefoonnummer (055) 580 20 00.

Kijk voor meer informatie over deze actie en overige acties en regelingen voor inwoners met een laag inkomen op www.apeldoorn.nl/regelrecht.---- --