Volker Wessels Stevin NV

Start bouw De Croon in het Paleiskwartier 's-Hertogenbosch

Het Paleiskwartier krijgt weer een nieuwe blikvanger. Op 22 juni 2010 heeft B.V. Ontwikkelingsmaatschappij Paleiskwartier het startsein gegeven voor de bouw van de appartementen en kantoren in het plan De Croon, Paleiskwartier te 's-Hertogenbosch. Binnen enkele dagen starten de bouwwerkzaamheden van 102 appartementen en 8.000 m2 kantoor.

Hoogstaande architectuur
Net als voor de andere gebouwen in het Paleiskwartier is ook nu weer gekozen voor een gerenommeerde architect: Adolfo Natalini uit Florence. Het ontwerp gaat uit van een carrébebouwing rond een gezamenlijke binnentuin voor appartementen en kantoor. De Croon heeft een tijdloze, sfeervolle en zakelijke uitstraling. De installaties en afwerkingen zijn van de hoogste kwaliteit en allemaal state of the art.

Energiezuinig
Net als alle andere gebouwen wordt ook De Croon aangesloten op het duurzame energiesysteem van het Paleiskwartier. Dit zogenaamde WKO-systeem gaat uit van verwarming en koeling vanuit de bodem. Mede hierdoor zal de energieprestatie van het kantoorgebouw circa 25% beter zijn de gestelde normen.

Het Paleiskwartier
Het Paleiskwartier met deelplan De Croon is een PPS ontwikkeling tussen VolkerWessels, Gemeente 's Hertogenbosch en NIBC Bank. De bouw wordt uitgevoerd door VolkerWessels onderneming de Bonth van Hulten. De verwachte oplevering is voorjaar/zomer 2012.

Er is steeds interesse gebleven voor woningen en kantoorruimten in het Paleiskwartier. Niet zo gek, wanneer je bedenkt dat het Paleiskwartier door de komst van de Nieuwe Randweg een echte snelweglocatie is, die een perfecte ontsluiting heeft op de snelwegen A2 en A59. Ook de ligging, direct naast de historische binnenstad van 's-Hertogenbosch en op loopafstand van het Centraal Station, is een reden voor ondernemers om voor het Paleiskwartier te kiezen.

www.croon-paleiskwartier.nl

www.paleiskwartier.nl