Provincie Friesland

Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân steunt Friese cultuur met bedrag van E 54.810

Leeuwarden, 22 juni 2010

In haar vergadering van juni heeft het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân in totaal voor E 54.810 aan subsidie toegekend aan diverse instellingen op het gebied van cultuur en natuurbehoud.

Er is onder andere besloten de jonge talentvolle celliste Dana de Vries uit Franeker met een financiële bijdrage van E 10.000 te ondersteunen. De bijdrage komt uit het Cultuurfonds op Naam Dames Tiemersma. De doelstelling van het CFoN Dames Tiemersma is het financieel ondersteunen van talentvolle jonge mensen voor vervolgonderwijs of -onderzoek in de muziek of textiele vormgeving. Het bedrag is toegekend voor haar cellostudie aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Het talent van Dana de Vries blijkt uit het twee maal halen van de regionale finale van het Prinses Christina Concours. In 2009 won ze zelfs de tweede prijs in de landelijke finale van hetzelfde concours. Wanneer Dana de Vries haar zo snel blijft ontwikkelen zal zij na uiterlijk twee jaar aan het Conservatoire Superieur in Parijs gaan studeren.

Verder zijn nog toewijzingen gedaan aan onder andere: Leeuwarder Accordeon Ensemble voor het oprichten van een Fries Jeugd Accordeon Ensemble, Stichting Leeuwarden Event Foundation voor een evenement in het kader van het 50 jarig jubileum van de Leeuwarder Pasveer Korpsen, stichting Doarpstún Lekkum voor het openluchtspel 'Begearte', stichting Nobilis uit Oosterwolde voor een publicatie over het werk van kunstenaar Guus Hellegers, stichting dorpshuis De Wringe uit Opeinde voor de verbouw van het dorpshuis en toneelvereniging Vriendenkring uit Veenwouden voor de aanschaf van draadloze microfoontjes.



Provincie Friesland