Ingezonden persbericht


Amsterdam, donderdag 24 juni 2010

Opium Radio van de AVRO maakt toneelnominaties 2010 bekend De nominaties voor de VSCD Toneelprijzen 2010; de Louis d'Or, de Theo d'Or, de Arlecchino en de Colombina worden a.s. zaterdag 26 juni bekendgemaakt in de uitzending van Opium op Radio 1.

Opium is het kunst- en cultuurprogramma van de AVRO op Radio 1 en is te beluisteren van 17.15 tot 19.00 uur. Zaterdag 26 juni is juryvoorzitter Ruud van Zuilen te gast in de Amstelfoyer van Koninklijk Theater Carré om de genomineerden voor de Louis d'Or, de Theo d'Or, de Arlecchino en de Colombina 2010 bekend te maken.

De VSCD Toneelprijzen worden jaarlijks uitgereikt door de VSCD (Vereniging van Schouwburgen en Concertgebouwdirecties). De uitreiking van de prijzen vindt plaats tijdens het Gala van het Nederlands Theater, zondag 12 september in de Stadsschouwburg van Amsterdam, waar Opium Radio live verslag van doet. Aansluitend praat Opium TV met de winnaars. De Louis d'Or is de VSCD Toneelprijs voor de meest indrukwekkende mannelijke, dragende rol. De Theo d'Or is de VSCD Toneelprijs voor de meest indrukwekkende vrouwelijke, dragende rol. De Arlecchino en de Colombina zijn de VSCD Toneelprijzen voor de meest indrukwekkende mannelijke en vrouwelijke bijdragende rol.

De VSCD Toneeljury bestaat uit Ruud van Zuilen (voorzitter), Hein Janssen, Wil Hildebrand, Bregje Maatman, René van der Pluijm, Piet Menu, Lucia van Heteren en Andreas Fleischmann.


Noot voor redacties