Ingezonden persbericht


23.06.2010

dvd releases 29 juni 2010

L'ANNÉE DES MEDUSES
broeierige jaren tachtig film met Valérie Kaprisky
LA VIE EST UN LONG FLEUVE TRANQUILLE

winnaar 4 César Awards
één van de grootste Franse bioscoopsuccessen En in de Lumière Cinema Selection: KES
het ontroerende, rauw-realistische meesterwerk van de Britse regisseur Ken Loach uit 1969

1

Sumatrakade 611, 1019 PS Amsterdam, Tel: 020-4190506 www.lumierehomeentertainment.com
L'ANNÉE DES MEDUSES

In deze broeierige thriller, naar het eigen boek van de regisseur, is de hoofdrol weggelegd voor het sexy tieneridool Valérie Kaprisky. Zij geeft zich letterlijk en figuurlijk bloot aan de Franse Rivièra in een zinderend spel van afstoten en aantrekken.

Net als iedere zomer vertrekt de beeldschone, zestienjarige Chris met haar moeder naar Saint-Tropez voor een heerlijke zon-, zee- en strandvakantie. Geen enkele man lijkt de aantrekkelijke dochter te kunnen weerstaan. Behalve dan Romain, de minnaar van haar moeder. Chris gooit echter alles in de strijd om ook Romain voor zich te winnen. Als een dodelijke kwal waarvan iedere steek fataal kan zijn, verovert ze het vakantieoord. Met gevaarlijke en perverse verleidingsspelletjes probeert ze Romains aandacht te trekken, maar of dit lukt?
Winnaar César Award:
Beste Actrice in een Bijrol voor Caroline Cellier Regie: Christopher Frank
Met: Valérie Kaprisky, Bernard Giraudeau
Duur: 110 minuten - Jaar: 1984 - Taal: Frans - Ondertiteling: Nederlands - Beeld: 16/9 1.66:1 - Geluid: 1.0 Dolby Digital ­ Kijkwijzer: 16 jaar
LA VIE EST UN LONG FLEUVE TRANQUILLE
In een kleine stad in het noorden van Frankrijk wonen twee kinderrijke gezinnen van zeer verschillende komaf: de familie Groseille beschikt over een bescheiden inkomen, terwijl de familie Le Quesnoy een welgesteld leven leidt. Twaalf jaar geleden heeft verpleegster Josette twee pasgeboren baby's met elkaar verwisseld. Het blijken zoon Le Quesnoy en dochter Groseille te zijn geweest. Op een dag besluit Josette om beide ouders hiervan op de hoogte te brengen, met alle gevolgen van dien.

2

Sumatrakade 611, 1019 PS Amsterdam, Tel: 020-4190506 www.lumierehomeentertainment.com
LA VIE EST UN LONG FLEUVE TRANQUILLE is één van de grootste Franse bioscoopsuccessen ooit en heeft inmiddels een heuse cultstatus verworven.
Winnaar 4 Césars:
Beste Debuutfilm, Beste Bijrol voor Hélène Vincent Beste Scenario & Meest Veelbelovende Actrice voor Catherine Jacob Regie: Etienne Chatiliez
Met: Benoît Magimel, Catherine Jacob, Hélène Vincent Duur: 90 minuten - Jaar: 1988 - Taal: Frans - Ondertiteling: Nederlands - Beeld: 16/9 1.66:1 - Geluid: 2.0 Dolby Digital - Kijkwijzer: AL
KES
Billy Casper (David Bradley) is een 15-jarige jongen uit de arbeidersklasse van het Engelse Yorkshire. Hij wordt door zijn moeder verwaarloosd, op school flink gepest en met regelmaat geslagen door zijn eigen broer. Wanneer Billy zich ontfermt over een valk die hij Kes noemt, verandert zijn leven. Billy steekt al zijn vrije tijd in het africhten en temmen van de valk. Door zijn vriendschap met Kes ziet hij in zijn toch ongelukkige leven, de zon weer schijnen. Tot op een dag het noodlot wederom toeslaat.

KES is het ontroerende en realistische meesterwerk van de Britse regisseur Ken Loach uit 1969.
Regie: Ken Loach
Met: David Bradley, Freddie Fletcher, Lynne Perrie
3

Sumatrakade 611, 1019 PS Amsterdam, Tel: 020-4190506 www.lumierehomeentertainment.com
Duur: 106 minuten - Jaar: 1969 - Taal: Engels - Ondertiteling: Nederlands - Beeld: 4/3 1.66 - Geluid: 1.0 Dolby Digital - Kijkwijzer: 12

Ook uit in juni:
WELT AM DRAHT van Rainer Werner Fassbinder
WALLANDER BBC 2 - nieuwe afleveringen met Kenneth Branagh LE PERE DE MES ENFANTS van het nieuwe talent Mia Hansen-Love DEMAIN DES L'AUBE van de makers van LA TOURNEUSE DE PAGE Te verwachten in juli:

- HIDDEN AGENDA (1990) van Ken Loach

- BILLION DOLLAR BRAIN (1967) van KEN RUSSELL

- BARFLY (1987) van Barbet Schroeder