Ingezonden persbericht



Leendert-Jan Visser neemt eerste exemplaar vernieuwde VVV Cadeaubon in ontvangst

Populairste cadeaubon van Nederland wordt door 23.000 bedrijven geaccepteerd

Leersum, 24 juni 2010 - De VVV irischeque heet met ingang van vandaag VVV Cadeaubon. Met de naamswijziging en een nieuw ontwerp krijgt de bekendste en breedst besteedbare cadeaubon van Nederland een nog duidelijker en herkenbaarder gezicht.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst werd het eerste exemplaar van de vernieuwde VVV Cadeaubon overhandigd aan Leendert-Jan Visser, directeur van MKB Nederland. Dit gebeurde in één van de vestigingen van Drogisterij/parfumerie Kalisvaart in Den Haag, die de VVV Cadeaubon sinds kort accepteert. Daarmee is Drogisterij/parfumerie Kalisvaart de 23.000e acceptant van de VVV Cadeaubon. Speciaal voor deze mijlpaal zette VVV Nederland deze ondernemer extra in het zonnetje.

Extra omzet

De breedst besteedbare cadeaubon van Nederland is niet alleen bij de meeste grote winkelketens inwisselbaar, maar kan ook bij een keur van lokale speciaalzaken worden besteed. Het accepteren van de VVV Cadeaubonnen legt de lokale ondernemer geen windeieren. Leendert-Jan Visser: "De VVV Cadeaubon stimuleert winkelbezoek naar het lokale midden- en kleinbedrijf en zorgt voor extra omzet op korte en lange termijn". Uit onderzoek blijkt bovendien dat klanten die betalen met een VVV Cadeaubon gemiddeld 20% meer besteden dan de waarde van de ingewisselde bon.

Brede besteedbaarheid

De bonnen krijgen niet alleen een nieuwe naam maar ook een ander gezicht. Voor de acht verschillende bonnen met waarden oplopend van 5 tot 50 euro is gekozen voor een fris en kleurrijk ontwerp. Opvallend kenmerk hierin zijn de in een bolvorm geplaatste cadeau-artikelen die de brede besteedbaarheid accentueren. "De nieuw vormgegeven bonnen zien er uit als een cadeautje en dat maakt het geven van een VVV Cadeaubon juist zo leuk", aldus Wenny van de Rijt, business manager cadeaubonnen bij VVV Nederland. Uiteraard blijven de nog in omloop zijnde VVV irischeques onbeperkt geldig en inwisselbaar bij de intussen 23.000 acceptanten van de VVV Cadeaubon.