Maussen PR

Taste of Amsterdam in het Amstelpark: Hét culinaire evenement van deze zomer!

Internationaal Culinair Festival strijkt wederom neer in Amsterdam

Amsterdam, 6 april 2010 - Na de succesvolle eerste editie van Taste of Amsterdam in 2009 met 15.000 bezoekers, strijkt 's werelds meest exclusieve culinaire festival in 2010 wederom neer in onze hoofdstad. Van 24 tot en met 27 juni staat het Amstelpark opnieuw volledig in het teken van het proeven van topgerechten en het genieten van exclusieve culinaire verrassingen.

Taste of Amsterdam is een sprookjesachtig 4-daags culinair festival in het Amstelpark in Amsterdam, waar genieten het credo is. De kern van het evenement wordt gevormd door de beste restaurants uit groot Amsterdam, die ter plekke hun 'signature dishes' presenteren. Naast de verwennerij van de restaurants, is er ook een aantal theaters waar men zich kan laten inspireren. In het Kook Theater geven nog meer gerenommeerde chef-koks dan in 2009 acte de présence. Hiernaast kan men in het Okhuysen Wijn Theater genieten van wervelende wijnproeverijen. Het team van ervaren sommeliers van Wijnkoperij Okhuysen informeert bezoekers over de nieuwste ontwikkelingen op wijngebied én de daarbij behorende wijn/spijscombinaties.

Nog meer culinaire inspiratie!

Restaurants: In 2010 is het aantal restaurants uitgebreid naar 18, zodat gasten een grotere keuze hebben aan heerlijkheden. Ook zetten de restaurants, naast hun signature dishes, verschillende amuses op het menu.

Okura Kook Studio: Met trots presenteert Taste of Amsterdam voor het eerst de Okura Kook Studio. Hotel Okura, waarvan de restaurants gezamenlijk maar liefst drie Michelin-sterren bezitten, creëert tijdens Taste een Kook Studio in het Amstelpark waar bezoekers op hoog niveau en onder deskundige begeleiding kooklessen kunnen volgen.

Taste Theater: Naast het Kook en Wijn Theater is er in 2010 het Taste Theater. Hier worden gasten getrakteerd op workshops van de Taste producenten. Zo kan men onder andere een baristacursus volgen, de beste cocktails leren shaken of champagne proeven.

Foodie Markt: Op deze unieke markt laten bezoekers zich inspireren door de nieuwste trends, specialiteiten en ontwikkelingen op het gebied van eten, drinken en alles wat te maken heeft met koken. In 2010 wordt aan de Foodie Markt een speciaal biologisch plein toegevoegd, waar lokale leveranciers hun biologische producten presenteren.

Taste of Amsterdam is hét culinaire evenement van deze zomer, waar bezoekers in een prachtige setting samen met vrienden, familie of collega's heerlijk kunnen genieten en inspiratie op kunnen doen voor een lange culinaire zomer.

Taste Internationaal: Het internationale taste-concept boekte al grote successen in wereldsteden als Sydney, Kaapstad, Melbourne en Londen. Ook in Nederland werd de eerste editie in 2009 met veel enthousiasme ontvangen.

Deelnemende restaurants

Een eerste impressie van een aantal deelnemende restaurants aan Taste of Amsterdam, meer restaurants volgen in de komende weken:


*
Ron Blaauw Restaurant (2 Michelinsterren)


*
Aan de Poel (1 Michelinster)


*
LUTE Restaurant


*
Vis aan de Schelde


*
Le Garage


*
Restaurant Eau de Vie


*
Restaurant Elkaar


*
Restaurant Het Bosch


*
Julius Smart Bites


*
Sophia


*
Okura Hotel in de Kook Studio

Openingstijden Lunch Diner


* Donderdag 24 juni: 18:00 - 23:00 uurr


* Vrijdag 25 juni: 12:00 - 17:00 uur p; 18:00 - 23:00 uuur


* Zaterdag 26 juni: 12:00 - 17::00 uur 18:00 - 23:00 uur


* Zondag 27 juni: 12:00 -- 17:00 uur

Tickets:


* Standaard Entree: ¤ 15,00 in de voorverkoop en â''¬ 17,50 bij de entree


* Premium Ticket: ¤ 32,50 (incl. ¤ 20 waarde aan Florijrijnen)


* VIP Ticket: ¤ 65 (incl. ¤ 25 waarde aan Florijnen, VIP entree,ee, toegang tot de exclusieve VIP lounge en terras, glas Laurent Perrier champagne en Taste goodie)

www.tasteofamsterdam.com
Taste of Amsterdam - 24-27 juni

Amstelpark 1
1083 HZ Amsterdam