Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Stimuleringsprijs voor arts Maatschappij en Gezondheid

Amsterdam, 17 mei 2010 - Op 24 juni a.s. wordt voor de derde keer de stimuleringprijs uitgereikt aan een Arts Maatschappij & Gezondheid. De prijs wordt toegekend voor het meest waardevolle rapport, onderzoek of advies dat is geproduceerd door een arts in het kader van zijn of haar opleiding tot Arts M&G. De samenstelling van de onafhankelijke deskundige jury is nu bekend. De beoordeling van de ingezonden producten ligt in de handen van Dr. Jan Hendrik Richardus, ErasmusMC, Dhr. Frits Coumans, arts M&G en directeur van de GGD Rivierenland en Dr. Marc Soethout, Arts M&G, VUMC.

De prijs die door de begeleidingscommissie Maatschappij & Gezondheid ter beschikking wordt gesteld bestaat uit een geldbedrag te besteden aan een wetenschappelijk buitenlands congres.

De uitreiking maakt deel uit van de feestelijke diplomering in het Planetarium aan de Gaasperplas. waarbij ook andere deelnemers aan beroepsopleidingen van de NSPOH hun diploma in ontvangst nemen. Het plenaire gedeelte vindt plaats in aanwezigheid van Niek Klazinga, hoogleraar sociale geneeskunde bij het AMC, in zijn hoedanigheid als decaan van de Academische Opleidingswerkplaats AMC/NSPOH.

De opleiding Arts Maatschappij & Gezondheid is bedoeld voor artsen die werken in de publieke gezondheidszorg. De opleiding wordt gekenmerkt door competentiegericht onderwijs met praktijkopleiding in zowel de 1e als de 2e fase. Het afronden van de 2e fase leidt tot de registratie als medisch specialist Maatschappij & Gezondheid. Het tiental kandidaten dat in deze ronde meedingt naar de prijs, is in 2008 gestart met 2e fase van deze beroepsopleiding.

Einde persbericht




Ingezonden persbericht