Ingezonden persbericht


Utrecht, 3 juni 2010
PERSBERICHT

THEATER OP LOCATIE: MIDZOMERNACHTSDROOM VAN FROE FROE

Genieten van onweerstaanbaar theater in de open lucht, dat kan op 24, 25 en 26 juni op het prachtige landgoed Oostbroek in De Bilt. Dan presenteert Stadsschouwburg Utrecht Shakespeare's 'Midzomernachtsdroom' als locatievoorstelling, gespeeld door het Vlaamse gezelschap Froe Froe. De voorstelling is ook geschikt voor scholieren (14+). Aanvang 21.00 uur.

Het Vlaamse gezelschap Froe Froe liet zich door het Japanse bunraku inspireren voor een bijzondere mix van oosters en westers poppentheater. Met levensgrote poppen, veel humor en muziek wordt het verhaal van Shakespeare tot leven gebracht. Over mensen op zoek naar ware liefde, die terechtkomen in het bos waar de weergod Oberon en zijn vrouw Titania de scepter zwaaien. Oberons jaloezie zet hem aan tot een duivels spel met de liefde, daarbij geholpen door de bosgeest Puck. Het wordt een verwarrende, broeierige nacht.

Voorafgaand aan de voorstelling kan er op locatie gegeten worden. Vanaf 18.30 uur bestaat de mogelijkheid gebruik te maken van een voortreffelijk buffet met producten van het landgoed, (alleen te bestellen in combinatie met kaarten voor de voorstelling).

Adres: Landgoed Oostbroek, Bunnikseweg 39, 3732 HV, De Bilt

naar William Shakespeare, regie en teksten: Jan Maillard, acteurs (stemmen): Isabelle Van Hecke en Jonas Van Geel, danseres: Yu Chieh Lai (Taiwan), poppenspelers: Filip Peeters, Tania Kloek, Dirk Verbeeck, Koen Swanenbergs, Joost Van Den Branden, Steven van Pethegem, Eva Bidon, Arne Leurentop, Patrick Verschueren, Mathilde Boussauw, Lyn Bruggeman, Lisette Boxman, muziek: Dirk De Wachtelaer, Kamil Abbas (Oejgoerië), Huan Liling (Taiwan), Xia Chua (China)

KAARTEN 030-2302023 / WWW.STADSSCHOUWBURG-UTRECHT.NLIngezonden persbericht