Maussen PR

Smaakvolle line-up Taste of Amsterdam bekend

25 Topchefs en sommeliers verzamelen zich in Amstelpark

Amsterdam, 16 juni 2010 - Vieer dagen lang is het Amstelpark in Amsterdam dé verzamelplaats voor culinaire fijnproevers. Want na het grote succes van vorig jaar strijkt het internationale Taste festival van 24 tot en met 27 juni as. voor de tweede maal neer in het mooiste park van Amsterdam. En met de allerbeste chefs uit de regio, heerlijke proeverijen in het wijntheater en inspirerende kookworkshops (ook speciaal voor kinderen) belooft de tweede editie van Taste of Amsterdam wederom een gastronomisch feest te worden.

Een culinair feest

Maar liefst vijfentwintig topchefs verrassen de bezoekers van Taste met hun beste gerechten en bijzondere technieken. Zeven chefs met één of meerdere sterren gunnen de bezoeker zelfs een kijkje in de keuken tijdens de speciale sterrenmiddag op zondag 27 juni. Zo geeft Stefan van Sprang van restaurant Aan de Poel inzicht in de finesses van het moleculaire koken, onthult Dennis Kuipers het geheim van zijn gemarineerde tonijn en presenteert Wilco Berends van De Nederlanden zijn eigen signature dish. Bovendien kunnen bezoekers van donderdag tot en met zondag tijdens één van de twintig workshops in de kookschool net zo leren koken als de meesterchefs van het Okura.

Van Bordeaux 2009 tot Chateau d'Yquem

Naast de crème de la crème op het gebied van koken is er tijdens Taste ook veel aandacht voor wijn. Toonaangevende wijnkenners en vinologen als Edwin Raben, Xavier Kat, Harold Hamersma en Cuno van 't Hoff nemen bezoekers in het wijn theater mee langs de mooiste wijngebieden ter wereld aan de hand van maar liefst 29 wijnproeverijen. Zo kunnen bezoekers onder andere het topjaar Bordeaux 2009 proeven, is er een speciale proeverij van Laurent-Perrier Champagne en worden meerdere jaargangen van het zeer gerenommeerde Chateau d'Yquem naast elkaar beoordeeld. Maar dat is niet alles, want bij meer dan de helft van deze proeverijen worden in samenwerking met één van de aanwezige topchefs de beste wijn-spijs-combinaties op tafel gezet.

Groen eten?

Behalve proeven en zelf koken wordt er tijdens de tweede editie van Taste ook volop gediscussieerd over eten. Er zijn verschillende gastronomische debatten met voedingsexperts, bezoekers en chefs. Want hoe duurzaam wordt er tegenwoordig gekookt? Kan koken groener? Verder delen gerenommeerde merken als LavAzza Espresso, Martini, Jopen Bier, Old Amsterdam, Zacapa Rum en Savanna Cider uitgebreid hun kennis over hun specialiteiten.

Enkele hoogtepunten uit het programma op een rij:


- Donderdag 24 juni, 20.30u; In plaats van met bitterballen en bier kijkt u Nederland - Kameroen onder het genot van oesters & wijn.


- Donderdag 24 juni, 19.00u Taste Kookschool; chef Ronald Oud van het Okura leert u alles over zijn gerecht van heekfilet met poulpo geserveerd in een bouillon van pijlstaartinktvis en wakame.


- Vrijdag 25 juni, 19.30u Kook Theater; Joop Braakhekke wijdt bezoekers samen met zijn chefs Gerben Kraaij en Ruben Dekker van Le Garage in in de geheimen van friet met mayonaise.


- Zaterdag 26 juni, 21.30u Kook Theater; 'Club'- koken, chefs worden uitgedaagd om verleidelijke gerechten te bereiden op de beats van de DJ.


- Zaterdag 26 juni, 21.30u Wijn Theater; Baie lekkere wijnen uit Zuid-Afrika met Cuno van 't Hoff.


- Zondag 27 juni, 12.00u; Taste for Kids, een culinaire speurtocht voor alle culikids, die hun neus achterna gaan tijdens speciale smaaklessen en echte kookworkshops voor de chefs in spé.


- Zondag 27 juni, 14.30u Kook Theater; Sterrenmiddag met onder andere sterrenchefs Dennis Kuipers van Restaurant Vinkeles en Stefan van Sprang van restaurant Aan de Poel.


- Zondag 27 juni, 21.30u Wijn theater; La Grande Finale, proeverij van drie topjaren Château d'Yquem & 2006 'Y' d'Yquem onder leiding van Xavier Kat.

Het volledige programma is te vinden op www.tasteofamsterdam.com.

Tickets:


* Kinderen in de leeftijd van 0-6 jaar: gratis


* Kinderen in de leeftijd van 7-12 jaar: ¤ 7,50


* Standaard Entree: ¤ 15,000 in de voorverkoop en ¤ 17,50 bij de entree


* Premium Ticket: ¤ 32,50 (incl. ¤ 20 waarde aan Florijnen)


* VIP Ticket: ¤ 65 (incl. ¤ 25 waarde aan Floriorijnen, VIP entree, toegang tot de exclusieve VIP lounge en terras, glas Laurent Perrier champagne en Taste goodie)

Openingstijden Lunch Diner


* Donderdag 24 juni: 18:00 - 23:00 uur


* Vrijdag 25 juni: 12:00 - 17:00 uur p; 18:00 -- 23:00 uur


* Zaterdag 26 juni: 12:00 - 17:00 uur* p; 18:00 - 23:00 uur


* Zondag 27 juni: 12:00 - 17:00 uur* 18:00 - 23:000 uur


*Tijdens deze dagen vindt 'Taste for Kids' plaats.

Over Taste of Amsterdam
Taste of Amsterdam is het internationaal toonaangevende 4-daagse culinaire festival in het Amstelpark in Amsterdam. In 2010 vindt de tweede editie van dit gastronomische evenement plaats van 24 tot en met 27 juni. De kern van het evenement wordt gevormd door de beste chefs en restaurants uit groot Amsterdam die ter plekke hun 'signature dishes' presenteren. Naast de verwennerij van de restaurants, is er ook een aantal theaters waar de bezoeker zich kan laten inspireren. In het Kooktheater geven nog meer gerenommeerde chef-koks dan in 2009 acte de présence. Hiernaast kan men in het Okhuysen Wijntheater genieten van wervelende wijnproeverijen. Het team van gerenomeerde sommeliers van Wijnkoperij Okhuysen informeert bezoekers over de nieuwste ontwikkelingen op wijngebied én de daarbij behorende wijn-spijs-combinaties.

Het internationale Taste-concept boekte al grote successen in wereldsteden als Sydney, Kaapstad, Melbourne en Londen. Ook in Nederland werd de eerste editie in 2009 met veel enthousiasme ontvangen.

www.tasteofamsterdam.com

Amstelpark 1
1083 HZ Amsterdam




Maussen PR