Provincie Antwerpen

BV's maken unieke Jeng-a-rts voor vzw Boks

Veiling op 24 juni in aanwezigheid van Prins Laurent - catalogus: www.boks.be

24/06 - Clouseau, de familie Pfaff, Axl Peleman, Goedele Liekens, Stan van Samang, de ploeg van Club Brugge, Eva De Roover, Komil Foo, Jan Leyers, Marc De Bel, Guy Swinnen, Helmut Lotti, de cast van FC De Kampioenen en ga zo maar door. Tientallen BV's, muzikanten, kunstenaars en gewone mensen maakten een unieke Jeng-A-rt. Op donderdag 24 juni om 21 uur kan iedereen bieden op deze en vele andere kunstwerken in het Felixpakhuis in Antwerpen. De opbrengst gaat volledig naar de vereniging BOKS, de Belgische Organisatie voor Kinderen en volwassenen met een Stofwisselingsziekte. Prins Laurent, die beschermheer is van de vereniging, zal ook aanwezig zijn! De veiling gaat door op het cultuurevent de Zwoele Zomernacht.


1 op 250 kinderen wordt geboren met een stofwisselingsziekte. Genezen kunnen ze niet, enkel de ziekte onder controle houden is mogelijk. De vzw BOKS, de Belgische organisatie voor Kinderen en volwassenen met een Stofwisselingsziekte is een parapluorganisatie voor alle stofwisselingsziekten. De vzw werd opgericht in 1994 door een ouderpaar dat zelf geconfronteerd werd met een stofwisselingsziekte van hun zonen. Momenteel telt de vereniging 555 gezinnen. In België leven naar schatting 1500 personen met een stofwisselingsziekte. Dit aantal groeit. Momenteel zijn er al 3000 verschillende stofwisselingsziekten bekend, en per jaar worden er 6 nieuwe ontdekt. Meestal zijn er problemen bij de aanmaak of verwerking van een stof in het lichaam. Dit kan leiden tot een fysieke en/of mentale achterstand en meestal is de ziekte levensbedreigend.

Veiling Jeng-A-rt

Op donderdagavond is er een unieke veiling te voordele van vzw BOKS. Meer dan 100 kunstwerken en kunst gemaakt door echte kunstenaars, bv's en sympathisanten worden geveild. Het gaan ondermeer om schilderijen van Bea Nissen, Mieke Caethoven, ... beeldjes van Hubert Minnebo, Jahon Tahon, ... Recycled Art van Leo Huygevoort ... , de originele tekeningen van de stripbladen van Thomas Ducaju en werkjes van kinderen of ouders van kinderen met een stofwisselingsziekte.

Er werden ook tal van Jengablokjes bewerkt door bv's o.a. Axl Peleman, Stan van Samang, Bob Mendes, Stefan Brijs, Tom Helsen, Clouseau, Dirk Bracke, Club Brugge, ... Het Jengaspel staat symbool voor mensen met stofwisselingsziekte. Net zoals ons DNA bestaat het spel uit talloze stukken. Eén stuk wegnemen kan voldoende zijn om de toren te laten omvallen. Ook bij een stofwisselingsziekte kan één kleine fout in het DNA het verschil maken.

Op zoek naar een origineel cadeau of hét persoonlijke jengablokje van je idool, kom dan zeker naar de veiling. Momenteel zijn alle Jenga's ingesteld op 20 euro. De catalogus van de veiling is te bekijken via onze website: www.boks.be !

Wanneer ?

Donderdag 24 juni 2010. Tentoonstelling en kijkmoment van 17 tot 21 uur. Veiling start om 21 uur. Veilingmeester: Dhr. Rik Martens van veilinghuis nv Jordaens onder toezicht van een gerechtsdeurwaarder, in aanwezigheid van onze beschermheer: ZKH Prins Laurent

In het kader van "De Zwoele Zomernacht" Het Felixpakhuis ontvangt de genodigden van Antwerpens cultuurschepen Philip Heylen in en rond het Felixpakhuis voor een rijkgevulde avond met festival-allures. Straffe artiesten van eigen bodem geven het beste van zichzelf en trakteren het publiek op korte maar krachtige sets. Iedereen welkom.

Waar ?

Felix Pakhuis - De Markt, Godefriduskaai 30 - 2000 Antwerpen