Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Hoogezand-Sappemeer zet de toon, Record vuvuzela blazen:uitdaging aan Nederland (persbericht 2010,040)

Een kleine 300 deelnemers hebben om 17.15 uur op het plein voor het gemeentehuis in Hoogezand het eerste (officieuze) Nederlands record vuvuzela blazen gevestigd. Notaris Gerrit Veldkamp stelde vast dat bij de officiële poging er een piek van 127 dB (vergelijkbaar met straaljagerlawaai) is genoteerd en 110 dB gemiddeld over 15 seconden. Aan Nederland de uitdaging dit te overtreffen. De mediabelangstelling was groot, er was zelfs belangstelling uit het buitenland.

Om 17.00 uur had zich een divers gezelschap aan deelnemers op het plein verzameld. Zij werden verwelkomd door burgemeester Yvonne van Mastrigt, de initiatiefnemer van de actie. Dirigent Sim Noordhof vuurde aansluitend bevlogen de deelnemers aan om een zo stevig mogelijk record neer te zetten. De sfeer was prima, gemoedelijk en gezellig, een prima opmaat voor de wedstrijd Nederland-Kameroen die om 20.30 zal beginnen.

Hoogezand-Sappemeer is benieuwd wie de uitdaging durft aan te gaan. Degene die het record overtreft krijgt een passende beloning.