Dura Vermeer

Rotterdam - 24 juni 2010

Officiële opening Drijvend Paviljoen

Minister Huizinga van VROM, burgemeester Aboutaleb en oud-milieuminister Ed Nijpels verrichten vanmiddag de officiële opening van het Drijvend Paviljoen in Rotterdam.

Dura Vermeer Bouw Rotterdam realiseerde in iets meer dan een half jaar dit drijvende icoon in de Rijnhaven, dat de komende jaren dienst doet als expositie- en tentoonstellingsruimte voor de Rotterdamse ambities op het gebied van klimaatbestendig bouwen.

Overhandiging watermanifest
Tijdens de officiële opening zal directeur Chris Zevenbergen van Dura Vermeer Business Development namens het Nederlands Waterpartnership (NWP) het watermanifest `Het Blauwe Perspectief' en `De Blauwe Agenda' overhandigen aan minister Huizinga.

Naast Dura Vermeer Bouw Rotterdam hebben ook Dura Vermeer Business Development, Dura Vermeer Ruimtelijke Ontwikkeling, advies- en ingenieursbureau Advin, Prinsen Waterbouw en Flexbase (samenwerking Dura Vermeer en Unidek) gewerkt aan de totstandkoming van het Drijvend Paviljoen.

Opdrachtgever van het Drijvend Paviljoen is Gemeente Rotterdam/Rotterdam Climate Proof. Het ontwerp is van Deltasync/PublicDomain Archictecten. Constructeur van de koepels is Vector Foiltec. De duurzame installaties zijn van de hand van Unica Installatietechniek.