Ingezonden persbericht

Burgemeester en secretaris-generaal openen nieuwe kantoor Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn

Den Haag, 24 juni 2010 - Het nieuwe kantoorpand van Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn advocaten en notarissen is vandaag geopend door burgemeester van Den Haag J. van Aartsen en secretaris-generaal van het ministerie van Justitie mr. J. Demmink, namens minister van Justitie mr. dr. E. Hirsch Ballin. In tegenwoordigheid van ruim 150 gasten onthulden zij samen het wandkleed Marine I van de Rotterdamse kunstenaar Robert Zandvliet. Het kantoorpand van Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn bevindt zich in het nieuwe complex New Babylon aan de Bezuidenhoutseweg in Den Haag.

Burgemeester Van Aartsen: "Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn voldoet in alle opzichten aan de kwalificatie 'Hagenees': het kantoor en ook zijn voorlopers zijn in Den Haag ontstaan en ook altijd in deze stad gevestigd geweest." Van Aartsen besluit met: "Pels Rijcken is een van de grootste in de vastgoedsector en de nummer één in het publieke domein. Van oudsher een betrouwbare partner voor velen, waaronder de gemeente Den Haag. Alleen al de locatie onderstreept de positie die Pels Rijcken inneemt: midden in de stad, midden in de maatschappij."

De secretaris-generaal ging namens minister van Justitie Hirsch Ballin in op de rol van de Landsadvocaat: "In beginsel kan iedere advocaat de Staat bijstaan, en de Staat is dan ook niet verplicht om van de diensten van Pels Rijcken gebruik te maken. Het is ook een feit van algemene bekendheid dat de Staat in een aantal gevallen wordt bijgestaan door andere advocaten.
Maar de bijzondere positie van de Staat bij de dagelijkse behartiging van het algemeen belang vergt ook van diens advocaat een bijzondere attitude. Deze attitude wordt in ieder geval in ruime mate aangetroffen bij het kantoor waarbij ook de huidige Landsadvocaat werkzaam is."

De heer mr. R.L. Kiers, bestuursvoorzitter van Pels Rijcken :"We brengen in dit nieuwe pand traditie en innovatie samen. Naast een klassieke bibliotheek met één van de grootste particuliere collecties van Nederland beschikken we over de modernste digitale kennisbronnen in een state-of-the-art IT omgeving. Uiteraard hebben we bij de inrichting steeds in hoge mate rekening gehouden met duurzaamheid. Al het hout in het pand, inclusief onder andere bureaus, wanden en vergadertafels, is afkomstig van drie Toscaanse bomen. Onze mensen zijn ons kapitaal en daarom hebben we ook de werkplekken veel aandacht gegeven."

Marine I tot en met Marine IV
Speciaal voor Pels Rijcken ontwierp Robert Zandvliet (Terband, 1970) het vierluik Marine I tot en met Marine IV. De wandkleden stellen zeegezichten voor en hebben ieder een afmeting van 2 meter hoog en 3,70 meter breed. Zandvliet is bij het ontwerpen van het vierluik geïnspireerd door Panorama Mesdag. Tijdens de opening is Marine I onthuld, binnenkort start de vervaardiging van Marine II tot en met IV. Marine I is getuft in het TextielLab van het Textielmuseum in Tilburg. De gebruikte wol is met de hand geverfd en bij Spinnerij Mefil in het Belgische Maaseik vervilt tot tapijtgaren.

Robert Zandvliet woont en werkt in Rotterdam. In 2001 had hij zijn eerste grote overzichtstentoonstelling in het Stedelijk Museum in Amsterdam. De laatste jaren heeft hij zich toegelegd op landschappen. Het zijn niet zozeer voorstellingen van een specifieke plek als wel van het landschap als categorie op zichzelf. Zandvliet laat zich onder meer inspireren door de Haagse School. Dit is de eerste serie wandkleden van zijn hand.

New Babylon
De uitbreiding en herontwikkeling van New Babylon maken deel uit van het sleutelproject Den Haag Nieuw Centraal. Naast de herontwikkeling van het bestaande complex zijn er twee woontorens, kantoren, commerciële ruimten en ondergrondse parkeerplaatsen bij gekomen.
Architecten van het Amsterdamse bureau Meyer en Van Schooten Architecten ontwierpen New Babylon. Het oude Babylon wordt 'omarmd' door twee nieuwe torens van respectievelijk 140 en 100 meter hoog. De inrichting van het nieuwe kantoor van Pels Rijcken werd verzorgd door Group A uit Rotterdam.

Over Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn
De advocaten en notarissen van Pels Rijcken zijn gespecialiseerd in het leveren van juridisch maatwerk. Met vakmanschap en intellectuele scherpte werken ze voor toonaangevende cliënten zoals de Staat, provincies, gemeenten, bestuursorganen, toezichthouders, instellingen en natuurlijk ook ondernemingen. Vaak doen ze dat in de rechtszaal. De landsadvocaat is één van de 38 partners van het kantoor. In totaal zijn er 335 mensen werkzaam. Meer informatie over het kantoor en de medewerkers is te vinden op pelsrijcken.nl.

Fotobijschrift:
Burgemeester van Den Haag Van Aartsen (links) en secretaris-generaal van het ministerie van Justitie Demmink (rechts), namens minister van Justitie Hirsch Ballin, openden vandaag het nieuwe kantoorpand van Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn advocaten en notarissen dat is gevestigd in het Haagse New Babylon. Samen onthulden zij het wandkleed Marine I van de Rotterdamse kunstenaar Robert Zandvliet.

De foto is in hoge resolutie te downloaden via http://www.penb.nl/pelsrijcken.htm maar ook op te vragen bij media@penb.nl.



Ingezonden persbericht