Ingezonden persbericht

- PERSBERICHT -

Koninklijke Ten Cate, Stage Entertainment, en VDL Groep genomineerd voor Koning Willem I Prijs

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje reikt deze Nationale Ondernemingsprijs uit op 25 juni 2010

Den Haag, 21 april 2010

Zojuist zijn de zes genomineerden van de Koning Willem I Prijs bekend gemaakt. Deze zes ondernemingen zijn genomineerd door het Bestuur van de Koning Willem I Stichting in aanwezigheid van haar erevoorzitter Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje, daarbij gesteund door vier regionale selectiecommissies. Koninklijke Ten Cate nv (Almelo), Stage Entertainment (Amsterdam) en VDL Groep BV (Eindhoven) zijn genomineerd in de categorie grootbedrijf (meer dan 250 medewerkers). De drie MKB genomineerden zijn: Adams Musical Instruments BV (Ittervoort), Bencom BV (Usquert) en Mecal BV (Enschede). Op 25 juni 2010 zal de Koning Willem I Prijs voor de 26e keer worden uitgereikt door Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje in de Koninklijke Schouwburg te Den Haag. Voor meer informatie zie www.kw1prijs.nl

Genomineerden
Onder leiding van Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje, erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting, heeft het bestuur, daarbij gesteund door vier regionale selectiecommissies, de volgende zes genomineerden geselecteerd voor de Koning Willem I Prijs (in alfabetische volgorde):

Drie genomineerden grootbedrijf (meer dan 250 medewerkers)
· Koninklijke Ten Cate nv (Almelo)
· Stage Entertainment (Amsterdam)
· VDL Groep BV (Eindhoven)

Drie genomineerden MKB ( * Adams Musical Instruments BV (Ittervoort)
* Bencom BV (Usquert)
* Mecal BV (Enschede)

Uitreiking door Prins van Oranje
De Koning Willem I Prijs wordt slechts één keer in de twee jaar uitgereikt. Op 25 juni 2010 gebeurt dit voor de 26e keer. Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje, erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting, zal de ondernemingsprijs dan aan de winnaars overhandigen in de Koninklijke Schouwburg te Den Haag.

Over de Koning Willem I Stichting
De Koning Willem I Prijs wordt tweejaarlijks toegekend door de Koning Willem I Stichting, met actieve steun van het Ministerie van Economische Zaken. De Stichting is in 1958 in het leven geroepen door een aantal aan het bedrijfsleven gelieerde organisaties en De Nederlandsche Bank. Sinds 1958 kent de Stichting de prijs toe.

De Stichting heeft als doelstelling de nationale economie van nieuwe impulsen te voorzien en daarmee het aanzien van het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten. In het bestuur zijn o.a. vertegenwoordigd: De Nederlandsche Bank N.V., Ministerie van Economische Zaken, VNO-NCW, MKB-Nederland, NIVE, Nederlandse Maatschappij voor Nijverheid en Handel, Instituut Nederlandse Kwaliteit, TNO, Vereniging Kamers van Koophandel en Koninklijk Instituut van Ingenieurs. Voor meer informatie zie: www.kw1prijs.nl

- EINDE PERSBERICHT -

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht