Gemeente Westvoorne


Veteranendag gemeente Westvoorne

Op 25 juni 2010 zal de gemeente Westvoorne, in navolging van vele andere gemeenten, voor het eerst een lokale Veteranendag organiseren. De landelijke Veteranendag wordt alweer voor de 6e keer gehouden te Den Haag op 26 juni 2010.

De uitstraling van de Veteranendag van de gemeente Westvoorne is een eerbetoon aan "onze" veteranen, waarbij een blijk van waardering en erkenning voor hen centraal staat. Nederland heeft ongeveer 120.000 veteranen, waarvan er ruim 80 in de gemeente Westvoorne woonachtig zijn. Het gaat hier om militairen die tijdens de Tweede Wereldoorlog, in voormalig Nederlands-Indië, Korea of Nieuw-Guinea zijn ingezet. Maar ook de "jonge" veteranen, die bijvoorbeeld deelgenomen hebben aan vredesmissies in Libanon, Cambodja, het voormalig Joegoslavië, Irak en Afghanistan, vallen hieronder.Â

De veteranen in de gemeente Westvoorne zullen begin juni persoonlijk uitgenodigd worden op basis van gegevens van het Veteraneninstituut. Bent u veteraan, maar u heeft geen uitnodiging ontvangen, dan kunt u contact opnemen met de gemeente Westvoorne, afdeling kabinetszaken, mevrouw D.G. van Zoest Boller. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 0181-408070 of via e-mail dvzoest@westvoorne.nl. U zult dan zo snel mogelijk een uitnodiging ontvangen.