Gemeente Harenkarspel


Veteranendag in Harenkarspel
---

Gemeente Harenkarspel nodigt alle bij de gemeente bekend zijnde veteranen uit voor een bijeenkomst in dorpshuis De Kastanjeboom in Dirkshorn met mede-veteranen uit de eigen woonplaats. Deze bijeenkomst, in de vorm van een gezamenlijke maaltijd, vindt plaats op vrijdagmiddag 25 juni 2010, aanvang 16.00 uur.

De plaatselijk viering van Veterendag wordt door gemeente Harenkarspel nu voor het vijfde jaar georganiseerd. Vorig jaar is, naar idee van de Veteranen zelf, gezamenlijk een rijstmaaltijd genoten. Dit jaar gaat de bijeenkomst eveneens gepaard met een maaltijd. Het tijdstip van aanvang is iets later, dit omdat we gezamenlijk gaan dineren. De gerechten worden dit keer verzorgd door de exploitant van dorpshuis De Kastanjeboom. Het is nog even een verrassing wat er allemaal op het menu zal staan.

De nationale Veteranendag is op 26 juni 2010 in Den Haag. De plaatselijke Veteranendag is daarom op vrijdag 25 juni. Met de viering wil gemeente Harenkarspel lokaal op bescheiden wijze erkenning en waardering uitdrukken aan eigen veteranen. Zij zijn in opdracht van onze regering ingezet onder oorlogs- of vergelijkbare omstandigheden. Hun ervaringen zijn bijzonder en worden slechts in kleine groep gedeeld. Met de ontmoeting wil de gemeente hen tevens gelegenheid bieden om met elkaar bij te praten.

Het staat de genodigden uiteraard vrij gebruik te maken van de uitnodiging. Hun adressen zijn onlangs bij de gemeente onder voorwaarden bekend gemaakt door het Veteraneninstituut. De uitnodigingen zijn inmiddels verstuurd. Mocht het zo zijn dat veteranen, woonachtig in Harenkarspel, hun uitnodiging hebben gemist, dan verzoekt de gemeente hen zich om vanaf 9 juni contact op te nemen met gemeente Harenkarspel, tel. 0226-396600 vragen naar communicatie.Gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600