Senternovem

25-06-2010 |

Waardering voor Nederlandse Cargohopper bij CSD-18 in New York

Onder de vlag van de UN Decade on Eduction for Sustainable Development 2005-2015 is door de Europese ministers van Onderwijs en van Milieu in 2005 een actieplan opgesteld om Leren voor Duurzame Ontwikkeling hoger op de overheids-agenda's te krijgen. Unesco en UNECE werken aan deze doelstelling, onder andere door goede voorbeelden uit de verschillende lidstaten voor het voetlicht te brengen. In de bijna 60 aangeleverde goede voorbeelden op het thema duurzame consumptie & productie en duurzaam transport viel de Nederlandse inzending positief op, onder andere door de sterke publiek-private samenwerking.

Cargohopper is een innovatieve een duurzame manier van vrachtvervoer in de stad en is ontwikkeld door Hoek Transport in Maarssen. De Cargohopper bedient bedrijven in de binnenstad van Utrecht. Zie ook: www.cargohopper.nl. (link opent in een nieuw venster)

In het project Cargohopper wordt samengewerkt met verschillende partijen, waaronder gemeente Utrecht, de provincie Utrecht, Agentschap NL en Vakopleiding Transport en Logistiek.
Het programma Leren voor Duurzame Ontwikkeling in de provincie Utrecht heeft bijgedragen aan de het klimaat-neutraal ambities van Cargohopper. Hiervoor zijn zonnepanelen geinstalleerd op de vrachtkarretjes en zo kan Cargohopper vrijwel het hele jaar rijden op zonne-energie.

Cargohopper is begin mei met succes gepresenteerd tijdens een zitting van de CSD-18, een bijeenkomst van de UN Commission on Sustainable Developement, die gehouden werd in het hoofdkantoor van de Verenigde Naties in New York. Een internationale groep van toehoorders was zeer geinteresseerd in het project. Thema's, waarbij in de CSD-18 extra aandacht voor werd gevraagd waren: duurzame consumptie & productie en duurzaam transport, iets waar de Cargohopper ook internationaal aan kan bijdragen.
Wijzigingsdatum |

03-06-2010