Gemeente Lingewaard


Werkzaamheden Centrum Bemmel

Voorafgaand aan de bouwwerkzaamheden voor de uitbreiding en revitalisering van de Assenburg moeten op een aantal plekken de riolering en kabels en leidingen worden verlegd. In de week van 21 t/m 25 juni 2010 zal worden gestart met het verleggen van de riolering. Op het kaartje is het tracé waar de werkzaamheden zullen plaatsvinden, aangegeven. Als gevolg van deze werkzaamheden komt de fiets/voetgangersdoorsteek tussen de Markt en de Deken Dr. Mulderstraat te vervallen.

Tijdens het begin mei uitgevoerde archeologisch onderzoek op de Markt, is op een diepte van één meter een bewoningslaag met sporen uit de 12e-13e eeuw gevonden. Om te voorkomen dat de sporen hiervan door de aanleg van de riolering worden verstoord zal de sleuf voor de riolering eerst door tot een diepte van 50 cm. worden afgegraven en zal vervolgens, onder begeleiding van een archeoloog, tot een diepte van 2 meter worden gegraven. De werkzaamheden zullen vlaksgewijs worden uitgevoerd om de sporen zo min mogelijk te verstoren. Afhankelijk van de resultaten van het evaluatierapport zal een gedeelte van de Markt, nadat de soilmixwand voor de parkeergarage is gemaakt, vlaksgewijs worden afgegraven. Een soilmixwand is een wand die zichzelf ter plaatse in de bodem vormt, met een dikte van ca. 50 cm. Voor deze techniek is gekozen om te voorkomen dat damwanden, met alle ongewenste neveneffecten ten aanzien van trillingen e.d., moeten worden aangebracht.

Zodra het evaluatierapport van het archeologisch onderzoek beschikbaar is zullen wij u hierover in deze krant informeren. Voorafgaand aan de start van de bouwwerkzaamheden, medio augustus 2010, zullen wij u informeren over de werkwijze, de planning, te treffen maatregelen etc.

Centrum Bemmel

(Geplaatst: 15 juni 2010)