Gemeente Drechterland

16-6-2010
LAM!

Alcohol speelt hoofdrol in theaterstuk 'LAM!'

Speciaal voor jongeren van 16 tot 18 jaar brengt theatercollectief De Nieuwe Lichting (DNL) op vrijdag 25 juni in Bantam (Hoogkarspel) de voorstelling âLAM!â. De rode draad is alcohol. Er komen onderwerpen en situaties aan bod met alcohol in de hoofdrol: alcohol in het verkeer, alcohol op het sportveld en alcohol in verband met agressie. Leven in de brouwerij
De inbreng van het publiek is onmisbaar. De acteurs laten verschillende dilemmaâs zien en vragen de toeschouwers om advies. Dat brengt uiteraard veel leven in de brouwerij! De voorstelling begint om 19.30 uur en de toegang is gratis.

Uitgaan speelt bij de meeste jongeren een grote rol. Daar hoort in veel gevallen alcohol bij. Dat lijkt logisch: alcohol is lekker en zorgt voor ontspanning. Helaas drinkt een groot aantal jongens en meisjes massaal en al heel jong. Dat geeft grote problemen. Alcohol kan blijvende schade aanrichten aan de hersenen, die bij pubers volop in ontwikkeling zijn. Daarbij komt dat alcoholgebruik de drempel voor agressief en gewelddadig gedrag verlaagt. De theatervoorstelling LAM! gaat daarover.

Westfrisland
Het stuk is onderdeel van het regionale project Jeugd, Alcohol en Drugs in West-Friesland. Het theaterstuk is mede mogelijk dankzij een financiële bijdrage van Univé Verzekeringen. Voor meer informatie over de theatervoorstelling en voor aanmelden: www.drechterjeugd.nl.

Theater LAM!