Gemeente Veenendaal


Veenendaalse veteranendag op 25 juni 2010

Op vrijdag 25 juni vindt voor de vierde keer een feestelijke bijeenkomst plaats voor Veenendaalse veteranen en hun partners. De Veenendaalse bijeenkomst ondersteunt de doelstelling van de Nationale Veteranendag om meer bekendheid over en waardering voor de Nederlandse veteranen te krijgen. Het gemeentebestuur uit op deze wijze haar waardering voor de Veenendaalse veteranen. De bijeenkomst staat gepland van 15:00 â 17:00 uur en vindt plaats in zaal Eltheto, Fluitersstraat in Veenendaal.

Geen uitnodiging ontvangen?

In overleg met het Veteraneninstituut is een adressenlijst opgesteld van veteranen die geregistreerd zijn bij het Veteraneninstituut én die woonachtig zijn in Veenendaal. Zij hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen. Bent u veteraan en woont u in Veenendaal maar heeft u geen uitnodiging ontvangen en wilt u de bijeenkomst bijwonen, dan kunt u zich vóór 18 juni 2010 aanmelden bij team Communicatie van de gemeente Veenendaal telefoon (0318) 538 243. Aanmelden via e-mail kan ook: nancy.teunissen@veenendaal.nl.

Â

Project âAdopteer een monumentâ

Op initiatief van Stichting Veteranen Contact Veenendaal is dit jaar een nieuw project opgestart. Het project âAdopteer een Monumentâ wordt ondersteund door het Comité 4 en 5 mei. Leerlingen van groep 7/8 van Montessorischool Aan de Basis gaan komend schooljaar aan de slag met activiteiten rondom het monument dat aan het Stationsplein in Veenendaal staat.

Â

Het project âAdopteer een monumentâ is een landelijk onderwijsproject waarbij leerlingen van groep 7/8 van het basisonderwijs een oorlogsmonument in hun eigen plaats adopteren. Aan de hand van dit monument leren de kinderen over de lokale betrokkenheid bij de Tweede Wereldoorlog en de oorlogen en vredesmissies nadien. Ook leren zij over de traditie van herdenken en de rituelen die daar bij horen. De symbolische overdracht van het monument door het gemeentebestuur vindt plaats tijdens de bijeenkomst op de Veenendaalse veteranendag.

Â

De vlag uit op de Nederlandse Veteranendag!

Het kabinet heeft in 2006 besloten dat Nederlandse Veteranendag een nationaal evenement is. Op die dag hangt de Nederlandse vlag dan ook uit bij de overheidsgebouwen. Wilt u ook uw waardering laten blijken voor de veteranen? Laat dan op vrijdag 25 juni tijdens de Veenendaalse Veteranendag en op zaterdag 26 juni tijdens de Nederlandse Veteranendag ook aan uw huis de Nederlandse driekleur wapperen.

Â

Vlaginstructie

Als u het helemaal goed wilt doen, moet u zich bij het vlaggen aan de volgende voorschriften houden.


- De vlag mag alleen tussen zonsopgang en zonsondergang worden gehesen, tenzij de vlag aan beide kanten verlicht is.


- De vlag mag de grond niet raken.


- Wanneer er meerdere vlaggen worden gehesen, krijgt de Nederlandse vlag de belangrijkste plaats.


- Op de vlag hoort geen versiering of toevoeging te worden aangebracht.


- Alleen op Koninginnedag en de verjaardagen van leden van het Koninklijk Huis wordt de vlag met oranje wimpel gevoerd.