Gemeente Valkenswaard

herinrichting Markt en omgeving

Afronding herinrichting Markt en omgeving

De werkzaamheden rondom de herinrichting van de Markt en omgeving liggen op schema.

Op dit moment is het herstraten van het kruisingsvlak van de Maastrichterweg met de Peperstraat al ver gevorderd. Naar verwachting zal de kruising weer open gaan voor verkeer op vrijdag 25 juni om 17.00 uur.

De werkzaamheden aan de verlengde Peperstraat (=gedeelte voor de Nicolaaskerk) en het kerkplein zijn nog in volle gang. Deze zijn naar verwachting begin juli afgerond. Dan gaat de (verlengde) Peperstraat vanaf de N69 ook weer open voor verkeer.

Platanen
Aan de randen van het vernieuwde marktplein is al een rij lindebomen geplant. Er komen ook nog acht platanen. Eén achter de bushalte, drie aan de rand van het marktplein (nabij de verlengde Peperstraat) en vier op het plein voor de Nicolaaskerk. Deze bomen kunnen medio oktober geplant worden in het nieuwe plantseizoen.

Meer informatie
Met vragen over de werkzaamheden kunt u terecht bij de toezichthouder op het werk, de heer F. Jetten van adviesbureau RA infra. Hij is telefonisch bereikbaar onder nummer 040-2076163. Met overige vragen kunt u terecht bij de heer D. Meeuwsen van het team Ruimtelijke ontwikkeling en Economie. Hij is telefonisch bereikbaar (behalve op donderdag) op nummer 040-2083588.