Gemeente Zoetermeer

IBM doneert tien KidSmart computers aan Zoetermeer

Op vrijdag 25 juni 2010 neemt wethouder van onderwijs, Mariëtte van Leeuwen, tien IBM KidSmart computers in ontvangst op basisschool De Passe Partout. De computers worden uitgereikt door Mark Essenboom van IBM Benelux.

Speciaal onderwijs
IBM schenkt de KidSmart computers in het kader van het Early Learning Programma aan scholen in de gemeente Zoetermeer. De scholen die de computer krijgen zijn naast De Passe Partout ook De Touwladder, De Buut, Effatha, Leo Kannerschool, De Horizon, De Prinsenhof, De Paulusschool, De Vuurtoren en de J.C. Pleysierschool. De afgelopen jaren heeft IBM ieder jaar computers geschonken aan het Zoetermeerse onderwijs, met de tien van dit jaar erbij gaat het in totaal al om vijftig computers.

Early Learning met KidSmart computer
Met behulp van het Early Learning Programma kunnen kinderen zicht vanaf de peuterleeftijd beter ontwikkelen, zodat ontwikkelingsachterstanden kunnen worden ingelopen. De KidSmart computer is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Met de computer kunnen zij op interactieve wijze onder andere hun taalvaardigheid oefenen. De programma's sluiten aan bij het niveau en de belevingswereld van de kinderen. Ze zijn eenvoudig en gericht op het ontwikkelen van algemene vaardigheden zoals het herkennen van kleuren en vormen, eenvoudig tellen of dingen in volgorde plaatsen. Jonge kinderen gebruiken de computer niet als vervanging, maar als zinvolle aanvulling op wat ze al aangeboden krijgen.

SIZO
Het Early learning Programma is een van de projecten die is omarmd door het SIZO project. SIZO staat voor Snelle Implementatie van ICT in Zoetermeers Onderwijs. Het is een samenwerkingsverband van alle zestig scholen in de gemeente Zoetermeer zowel het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs als hoger onderwijs. Voor meer informatie over het SIZO project kunt u terecht op www.SIZOonline.nl.