Gemeente Spijkenisse


Gemeente Spijkenisse organiseert Veteranendag

21 juni 2010

Dit jaar organiseert de gemeente Spijkenisse voor de derde keer de Veteranendag in Spijkenisse. In het stadhuis is er een speciaal programma opgesteld voor de veteranen van Spijkenisse.

Op vrijdag 25 juni om 17.00 uur ontvangt burgemeester Salet de veteranen in het stadhuis voor een gezellig onderonsje. Dit is de derde lokale viering van de Veteranendag in Spijkenisse.

Spijkenisse telt 437 veteranen die het Koninkrijk hebben gediend. Als blijk van waardering en bewondering wil de gemeente Spijkenisse iets terug doen. Daarom organiseert de gemeente deze speciale avond, waar veteranen in een ongedwongen sfeer met elkaar in contact kunnen komen.

De bijeenkomst is alleen voor genodigden en duurt tot 20.00 uur. Als eerbetoon aan wijlen Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Bernhard is door het Kabinet besloten de Nederlandse Veteranendag jaarlijks op 29 juni, de verjaardag van de prins, te organiseren.

Op 29 juni 2005 werd de eerste nationale Veteranendag gehouden in Den Haag. Dit is een eerbetoon aan ruim 140.000 Nederlandse veteranen.

Op lokaal niveau kan de datum van Veteranendag variëren. Omdat 29 juni op een maandag valt, vindt de nationale viering dit jaar op zaterdag 26 juni plaats in Den Haag.