Studenten strijden om ondernemersstage in VS

24/06/2010 11:04

Agentschap NL

Op vrijdag 25 en maandag 28 juni strijden achttien studenten om twaalf ondernemersstages van de Kauffman Foundation in de Verenigde Staten. De studenten moeten hun bedrijf of vergevorderd bedrijfsidee in een gesprek met een vakjury toelichten en zo deze jury overtuigen dat zij recht hebben op deze stageplaats.

Een stageplek van de Kauffman Foundation biedt studenten de mogelijkheid om in een internationale omgeving vaardigheden te ontwikkelen op het gebied van ondernemerschap. De studenten verblijven zes maanden in de Verenigde Staten in gezelschap van Amerika's meest innovatieve en ondernemende denkers, universiteiten en bedrijven. Ideëen voor de onderneming worden verder vorm gegeven om uiteindelijk met meer ondernemersbagage het bedrijf in Nederland te starten of verder uit te bouwen. De stageplekken worden door NL Innovatie aangeboden vanuit het Actieprogramma Onderwijs en Ondernemen.

Vakjury

De vakjury bestaat uit Jaap Blaak, ondernemer, investeerder en o.a. lid van de Raad van Bestuur van Pharming NV, Louis Hoeks, columnist en journalist bij het Financieel Dagblad, Bernd Damme, eigenaar Eyewear.nl en Wendy Torrance, directeur van het Kauffman Foundation's Global Scholars Program.

Deze vakjury gaat bepalen welke twaalf studenten de ondernemersstage gaan 'winnen'. De winnaars worden eind juni, begin juli bekend gemaakt.

Studenten

Elke hogere onderwijsinstelling kon maximaal twee studenten aanmelden. In totaal waren er 27 aanmeldingen. De studenten die een kans maken op de stageplek zijn: Sebastiaan Ram en Vincent van der Meer (Hogeschool Leiden), Mohammed Nassiri (Hogeschool van Amsterdam),

Moniek van Daal en Rick van Manen (Radboud Universiteit Nijmegen), Loet Rammelsberg (Wageningen UR), Steven Lammertink (Get Started Centre), Marelle van Beerschoten (Amsterdam Centre for Entrepeneurship), Jan Helleman (HAN-Centre for Entrepeneurship), Patricia de Pinth (Universiteit van Tilburg), Omid Majidpour en Jeroen van Duffelen (Vrije Universiteit Amsterdam), Johan Sol (Amsterdam Centre for Entrepeneurship), Tim Ruttenen en David Koper (Universiteit Maastricht), David Gernaat (Universiteit Utrecht), Marijn B. Berk (Erasmus Universiteit) en Erik Koerselman (Technische Universiteit Delft).

NL Innovatie

NL Innovatie maakt deel uit van Agentschap NL. Agentschap NL is begin dit jaar ontstaan door een krachtenbundeling van SenterNovem, EVD Internationaal en Octrooicentrum Nederland.





http://www.onderwijsonderneemt.nl