Gemeente Nijmegen

Eerste Nijmeegse jongerenvouchers voor La Place

24/06/2010

Wethouder Turgay Tankir overhandigt vrijdag 25 juni de eerste jongerenvouchers aan de bedrijfsleiding van restaurant La Place. Werkgever La Place heeft in het kader van de campagne `Vers bloed cadeau' drie jongere in dienst genomen en ontvangt daarom per jongeren een bonus van 2.500 euro in de vorm van een jongerenvoucher.

De voucher is bedoeld om werkgevers te stimuleren om jongeren in dienst te nemen. In deze economisch zware tijd is het voor jongeren extra lastig om een plek te vinden op de arbeidsmarkt. Daarom hebben gemeenten, werkgeversorganisatie VNO-NCW Midden, Kamer van Koophandel centraal Gelderland, kennisnetwerk Colo, UWV een regionale aanpak ontwikkeld om de jeugdwerkloosheid te bestrijden. Het Rijk stelde ter bestrijding van de economische crisis 1,9 miljoen euro beschikbaar voor de regio. De gemeenten kozen ervoor om een deel van dit geld te besteden aan de bestrijding van de jeugdwerkloosheid.

Onderdeel van deze aanpak is de introductie van de jongerenvoucher. De vouchers sluiten aan bij de gemeentelijke aanpak om de jeugdwerkloosheid tegen te gaan. De gemeente heeft ook het jongerenloket ingericht om jongeren tot 27 jaar zo goed mogelijk naar baan of opleiding te begeleiden.

Er bleek een flinke belangstelling vanuit het Nijmeegse bedrijfsleven voor de jongerenvouchers. Bijna zestig bedrijven tekenden eind april in op de vouchers; er werden er zeventig toegekend. Werkgevers die een jongere voor minimaal zes maanden aannemen, krijgen via de jongerenvoucher een bedrag van EUR 2.500, - om bijvoorbeeld de loonkosten te verlagen of een opleiding of extra begeleiding te financieren

Meer informatie over de Jongerenvoucher is te vinden op www.versbloedcadeau.nl