Charismatische Iraanse schrijfster te gast bij Nyenrode

24/06/2010 15:46

Nyenrode Business Universiteit

Breukelen, 24 juni 2010- De charismatische Iraanse schrijfster, astronaute en succesvol ICT ondernemer Anousheh Ansari is te gast bij Nyenrode Business Universiteit. Op vrijdag 25 juni presenteert zij haar boek 'My dream of stars - from daughter of Iran to space Pioneer'.

Ansari vertelt hierin haar verhaal als eerste vrouw die een privé ruimtevlucht ondernam en dat van de eerste Iraniër ooit die een ruimtevlucht meemaakte. Zij werd hiermee internationaal bekend. Ansari schreef het boek samen met Homer Hickham, de auteur van de best seller 'Rocket Boys'.

Vanwege Ansari's baanbrekende rol als eerste vrouwelijke deelnemer aan een commerciële ruimtevlucht, is het een sterk politiek beladen boek geworden en beschrijft het de vooroordelen en obstakels die zij als Iraanse vrouw moest overwinnen om haar jeugddroom waar te maken. Haar deelname aan de vlucht mondde zelfs uit in een hevige discussie of Ansari zowel de Amerikaanse als de Iraanse vlag op de mouw van haar ruimtepak mocht dragen.

De Nederlandse presentatie van 'My dream of Stars' vindt plaats om 15.30 uur in het Koetshuis op de campus van Nyenrode Business Universiteit. Het is mogelijk om Anousheh Ansari voor of na de boekpresentatie te interviewen. Neemt u hierover contact op met Jakomien ter Haar, woordvoerder Nyenrode Business Universiteit: 0346 291 612

EINDE BERICHT