Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 22 juni 2010

Bestemmingsplan en beeldkwaliteitplan Beverakkers IV Het college heeft een besluit genomen op de inspraakreacties die zijn ingediend op het ontwerpbestemmingsplan en het bijbehorende beeldkwaliteitplan voor het nieuwe woongebied Beverakkers IV in Biest-Houtakker. Besloten is enkele aanpassingen in het plan door te voeren.
De insprekers worden geïnformeerd en het bureau Compositie 5 krijgt opdracht het bestemmingsplan aan te passen. Zodra het plan is aangepast, wordt het verder in procedure gebracht.

Bestemmingsplan Nieuwe Erf
Het college heeft besloten het ontwerpbestemmingsplan voor de Nieuwe Erf aan Westerwijk 6 en 8 in Diessen te laten aanpassen naar aanleiding van inspraakreacties. De insprekers worden geïnformeerd. Het bestemmingsplan wordt verder in procedure gebracht nadat het is aangepast en nadat de overeenkomst met de eigenaren over de grondexploitatie is getekend. Het ontwerpbestemmingsplan voor de Nieuwe Erf is opgesteld om de huidige agrarische bestemming van deze locatie te wijzigen in de bestemming ârecreatie in de vorm van een groepsaccommodatieâ.

Projectbesluit giraffenstal
Het college heeft een ontwerpprojectbesluit genomen om de bouw van een giraffenstal mogelijk te maken op het terrein van safaripark Beekse Bergen. Het ontwerpbesluit wordt zes weken ter inzage gelegd. Na afloop van die termijn neemt het college een definitief besluit. Begin maart 2010 diende Libéma een aanvraag in om bouwvergunning voor deze stal. Omdat het bouwplan niet past in het geldende bestemmingsplan, moet het verzoek worden aangemerkt als een projectbesluit. De gemeenteraad - als bevoegd gezag voor het nemen van projectbesluiten - heeft op 3 juni 2010 ingestemd met het voornemen een projectbesluit te nemen. De raad heeft toen ook besloten de verdere afhandeling te delegeren aan het college.

Uit de collegevergadering

Voorlopige voorziening intrekking verkeersbesluit Gorp en Roovert Op 11 mei 2010 trok het college de geslotenverklaring van Gorp en Roovert voor gemotoriseerd verkeer in. Tegen dit besluit werd een verzoek om voorlopige voorziening ingediend. Op 22 juni 2010 behandelde de rechtbank in Breda dit verzoek. De indiener en de gemeente kregen gelegenheid hun standpunt toe te lichten.
Op 5 juli 2010 zal de rechter uitspraak doen.
Â