Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 25-06-2010

Politie pakt Oisterwijker op voor mishandeling

OISTERWIJK - De politie heeft gisteravond in de Peperstraat een 56-jarige Oisterwijker opgepakt. Hij wordt verdacht van mishandeling van een 25-jarige inwoner uit Oirschot. Het slachtoffer deed aangifte.

De man uit Oirschot verklaarde dat hij samen met een enkele vrienden met rookkaarsen rond 22.35 uur over de Peperstraat in de richting van een horecagelegenheid liep. In de buurt van een cafe werd hij
plotseling verrast door de verdachte die op dat moment de rookkaars die het slachtoffer vast had afpakte en deze tegen de buik van het slachtoffer duwde. De man liep daarbij een brandwond op. De verdachte verklaarde dat het slachtoffer vuurwerk het café in wilde gooien en hij dat wilde voorkomen. De politie onderzoekt de zaak.

Autodealer koopt gestolen auto

TILBURG - De politie heeft gisteravond een 20-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal cq heling van een personenauto. Een 40-jarige autohandelaar uit Tilburg deed aangifte. De man kocht op 04 mei jl. een auto in. Na de aanbieders geld te hebben gegeven bleek tijdens de overschrijving dat het voertuig gesignaleerd stond. De auto was ontvreemd uit de regio Leeuwarden. De handelaar deed aangifte waarop de politie een onderzoek instelde. dit onderzoek wees in de richting van de verdachte. De officier van justitie verleende haar toestemming voor zijn aanhouding buiten heterdaad.

Hongaren aangehouden na aantreffen hennepkwekerij

TILBURG - De politie trof gisteravond in een woning in de Houtstraat een inwerking zijnde hennepkwekerij aan. De aanwezigen die op dat moment in de woning aanwezig waren, twee mannen van 21 en 22 jaar en een 20-jarige vrouw, allen afkomstig uit Hongarije zijn aangehouden. Agenten namen poolshoogte bij het pand na een ontvangen melding dat een vrouw onder dwang de woning ingetrokken werd. Ter plaatse trof de politie de vrouw en twee mannen aan. De politie onderzoekt wat er mogelijk in de woning zich heeft afgespeeld.

Politie houdt veelpleger aan voor diefstal / heling fiets

TILBURG - De politie heeft gisteravond in de Heuvelstraat een 37-jarige Tilburger aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man, die zij herkenden als actieve veelpleger, in een steegje bij de Heuvelstraat op een fiets. Tijdens controle bleek dat het een nieuwe fiets betrof die niet voorzien was van een slot. De man kon geen aannemelijke verklaring geven over hoe hij aan de fiets kwam waarop hij mee mocht naar het bureau.

Dronken automobilist belandt in sloot

TILBURG - De politie heeft gisterochtend rond 09.00 uur in de
Kalverstraat een 50-jarige automobilist uit Oudenbosch aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten namen een kijkje na een ontvangen melding van een eenzijdig verkeersongeval. In de Kalverstraat troffen ze een auto in een droge sloot aan. De bestuurder bleek onder invloed te verkeren. Een ademtest wees uit dat hij bij vier maal de toegestane hoeveelheid overschreed. Hij had 840 ug/l aan alcohol in zijn bloed. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Vrouw van tas beroofd

TILBURG - De politie onderzoekt een beroving die vanmorgen plaats vond in de Bisschop Zwijsenstraat. Een 23-jarige tilburgse vrouw werd daarvan het slachtoffer en deed aangifte.

De vrouw fietste rond 02.00 uur via de Bisschop Zwijsenstraat in de richting van de Piusstraat. Op de kruising passeerde ze een groepje jongens. Tijdens het voorbij rijden voelde ze dat er aan haar stuur getrokken werd. De vrouw kwam door deze manoeuvre ten val. Toen ze op de grond lag pakte één van de jongens haar tas. Het groepje rende vervolgens met tas weg in de richting van het Piusplein.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 25-06-2010 9:41 | © Regio Midden en West Brabant |