Politie Gelderland-Midden

Westervoorts duo aangehouden op verdenking heling
Publicatiedatum: 25-6-2010 10:06:43

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft donderdagavond 24 juni twee Westervoorters van 18 en 43 jaar aangehouden op verdenking van onder meer heling van een gestolen bromfiets. De 43-jarige reed bovendien onder invloed van alcohol. Agenten zagen het duo kort voor middernacht over het Nieuwe Plein zonder licht rijden en zetten hen aan de kant. Daarbij bleek dat de bestuurder gedronken had. Nader onderzoek leerde dat er bovendien een valse kentekenplaat op zat en dat de contactsleutel ontbrak terwijl de motor wel draaide. De bromfiets werd voor nader onderzoek in beslag genomen. De beide Westervoorters zullen nader aan de tand gevoeld worden en zijn ingesloten. (069511)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer met gestolen fiets opgepakt

Publicatiedatum: 25-6-2010 10:06:02

ARNHEM - Een 57-jarige Arnhemmer is donderdag 24 juni door de politie in zijn woonplaats aangehouden wegens heling. De man bleek een gestolen fiets in bezit te hebben. De eigenaresse zag haar eerder gestolen fiets staan nabij een stalling aan de Kronenburgsingel. Alleen zat er een ander slot om de fiets, waarop ze de politie waarschuwde. Die besloot de fiets even te observeren in afwachting van de komst van de onrechtmatige eigenaar. Dat bleek de 57-jarige Arnhemmer te zijn die werd aangehouden toen hij het slot openmaakte. De man vertelde later de fiets gevonden te hebben.
(046030)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vrouwen aangehouden na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 25-6-2010 10:05:23

ARNHEM - In Arnhem heeft de politie donderdagmiddag twee vrouwen aangehouden wegens winkeldiefstal. Een man die erbij was bleek nog een boete te hebben openstaan en werd ook aangehouden. Beveiligers van een warenhuis aan het Johnny van Doornplein betrapten de vrouwen rond kwart voor vier toen ze aan de haal waren gegaan met een partij kleding. Eenmaal buiten weigerden ze verder mee te werken, waarop de politie erbij werd gehaald. Die hield de vrouwen, een 26-jarige Arnhemse en een 23-jarige vrouw uit het Brabantse Gemert, aan. Een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats die in hun gezelschap was bleek nog een boete te moeten betalen en werd ook aangehouden. De vrouwen zijn na verhoor in afwachting van een beslissing van het Openbaar Ministerie vrijgelaten en hadden de diefstal bekend.
(069422)

Dubbel gepakt
Winkeldieven in Arnhem betalen, naast een eventuele boete of andere strafmaatregel, een schadevergoeding voor de overlast die zij winkeliers bezorgen. Het Regionaal Platform Criminaliteitsheersing (RPC) Gelderland-Midden is sinds 1 juni 2009 met het project `Winkeldief dubbel gepakt' gestart.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---