Gemeente Laarbeek



Procedure bestemmingsplan buitengebied

LAARBEEK - De gemeente Laarbeek werkt al enige tijd aan een nieuw bestemmingsplan voor het buitengebied. Het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied en de Gebiedsvisie voor Bebouwingsconcentraties Laarbeek hebben onlangs ter inzage gelegen. Hierop konden inwoners een zienswijze indienen bij de gemeenteraad. Verschillende mensen hebben dit gedaan. In de responsnota ontwerpbestemmingsplan Buitengebied heeft de gemeente alle zienswijzen samengevat en voorzien van een reactie. In sommige gevallen hebben de zienswijzen geleid tot het aanpassen van het ontwerpplan. De responsnota kunt u tijdens de openingsuren inzien in het gemeentehuis Laarbeek. Daarnaast kunt u de responsnota digitaal raadplegen en downloaden via www.laarbeek.nl > wonen en leven > bestemmingsplannen> buitengebied.

Geen spreekrecht
De responsnota, het bestemmingsplan Buitengebied en de Gebiedsvisie voor Bebouwingsconcentraties Laarbeek worden behandeld in de openbare vergadering van de commissie Ruimtelijke Ontwikkeling van woensdag 30 juni 2010. Vervolgens wordt dit behandeld in de openbare raadsvergadering op dinsdag 6 juli 2010. Van het spreekrecht tijdens de commissie- en raadsvergadering kan geen gebruik worden gemaakt. Dit komt omdat het hier gaat om een besluit van het gemeentebestuur, waartegen beroep open staat bij de rechter. Deze categorie besluiten is van het spreekrecht uitgezonderd in de Verordening op de commissies en in het reglement van orde voor de vergaderingen van de gemeenteraad.

Ter inzage ná de zomervakantie
Nadat de gemeenteraad het bestemmingsplan heeft vastgesteld, wordt dit besluit aan Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant en de Inspectie Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM) verstuurd. Gedurende zes weken na de vaststelling van het bestemmingsplan kunnen deze twee instanties de wijzigingen beoordelen en daarop reageren. Na deze zes weken kan het besluit van de gemeenteraad pas gepubliceerd worden en ter inzage worden gelegd. Aangezien deze termijn eindigt in de vakantieperiode, hebben wij besloten om de publicatie en de ter inzage legging uit te stellen tot medio september. Diegenen die eerder een zienswijze hebben ingediend, worden geïnformeerd over het standpunt dat de gemeenteraad heeft ingenomen over hun zienswijze en over het moment waarop het bestemmingsplan ter inzage wordt gelegd. Ook worden zij geïnformeerd over de mogelijkheden om in beroep te gaan tegen het besluit van de gemeenteraad.

Klik hier voor meer nieuws

Gemeente Laarbeek | Koppelstraat 37 | Beek en Donk | T 0492 469 700 | E gemeente@laarbeek.nl