Herziene uitgave nu verkrijgbaar. Taaldidactiek volledig up-to-date

25/06/2010 10:00

ThiemeMeulenhoff

Herziene uitgave nu verkrijgbaar! Taaldidactiek volledig

up-to-date

ThiemeMeulenhoff heeft onlangs een tweede druk van het pabo-leermiddel Taaldidactiek uitgebracht. Deze nieuwe editie is volledig afgestemd op de pabo basiskennis Nederlandse taal 2009 en brengt de kenmerken van levendig en effectief taalonderwijs in een realistische context voor het voetlicht. Talloze praktijkbeschrijvingen geven een goed beeld van de competenties die nodig zijn voor het optimaal begeleiden en stimuleren van de taalontwikkeling bij kinderen. De uitgebreide informatie over gangbare en vernieuwende onderwijsontwikkelingen daagt de student uit te werken aan een eigen invulling van het leraarsvak. Een prima voorbereiding op de latere beroepspraktijk.

Praktijkervaring de beste basis

In acht jaar basisonderwijs ontwikkelen kinderen hun mondelinge en schriftelijke vaardigheden en het vermogen tot taalbeschouwing. De leerkracht heeft daarbij een essentiële rol, die van begeleider en inspirator. Auteurs Erna van Koeven, Margreet Vreman en Rudy Beernink kennen het taalonderwijs van binnenuit en weten dus als geen ander over welke eigenschappen een goede leraar moet beschikken. In Taaldidactiek geven zij een realistische kijk op taal, taalonderwijs, doelen en opvattingen over het leraarsvak en de competenties die daarbij horen.

De kracht van het boek ligt in de levendige praktijkbeschrijvingen, de daaraan gekoppelde reflecties en observaties, en de informatie over de meest gangbare inzichten op het gebied van taalonderwijs. Daarnaast daagt het studenten uit zelf een mening te vormen over actuele discussies en ontwikkelingen. Zo werken ze aan een kritische houding en ontwikkelen ze voldoende zelfvertrouwen voor de latere beroepspraktijk.

Actueel en breed inzetbaar

Deze tweede druk van Taaldidactiek is volledig afgestemd op nieuwe pedagogische inzichten en recente ontwikkelingen rond het vak van leraar in het algemeen en taalonderwijs in het bijzonder. Ook sluit het boek perfect aan op de basiskennis Nederlandse taal zoals die in 2009 voor de pabo is vastgesteld.

Taaldidactiek is zo opgebouwd dat de leerstof in willekeurige volgorde doorlopen kan worden en bevat per domein een lijst met verwijzingen naar bronnen en websites voor verdere oriëntatie. Deze flexibele indeling maakt het boek prima geschikt als voorbereiding op een stage.

Online te bestellen

De nieuwe Taaldidactiek is vanaf nu verkrijgbaar bij www.thiememeulenhoff.nl en bij webwinkels als www.selexyz.nl, www.boeknet.nl, www.bol.com, www.bruna.nl en www.proxis.be.





http://www.thiememeulenhoff.nl/pabo