Squarewise wint ROA Impact Prijs 2010

25/06/2010 10:15

Raad van Organisatie-Adviesbureaus

Gorinchem, 25 juni 2010 - Strategisch adviesbureau Squarewise heeft de ROA Impact Prijs 2010 gewonnen met een duurzaamheidsproject bij het chemische bedrijf AkzoNobel Industrial Chemicals. Squarewise versloeg andere genomineerden als Capgemini Consulting, Berenschot en een combinatie van o.a. Uturnity en TU Delft. Deze vakprijs voor organisatieadviseurs en opdrachtgevers is een initiatief van de Raad van Organisatie-Adviesbureaus.

In het bekroonde project adviseerde Squarewise de business unit Industrial Chemicals van AkzoNobel over een verduurzaming van het productportfolio. Het resultaat is een duurzamere R?-agenda, in een branche die traditioneel een relatief grote druk uitoefent op de natuurlijke omgeving. De vakjury benadrukte in het project de goede balans tussen afwegingen op korte en lange termijn en heeft bewondering voor het kennisniveau van dit relatief jonge adviesbureau. Squarewise, dat adviseert over innovatie en duurzaamheidsvraagstukken, bestaat tien jaar.

Medeoprichter en partner van Squarewise Marcel Heskes is trots op de ROA Impact Prijs 2010: "Sinds die prijs bestaat, is Squarewise altijd genomineerd. Vier jaar geleden wonnen we al een keer en nu dus voor de tweede maal. Voor een jong bureau als het onze is dat natuurlijk een geweldige stimulans en erkenning."

In de vakjury zitten prof. drs. J.W. Ganzevoort (bijzonder hoogleraar Organisatiedynamiek en Innovatie aan de Universiteit van Amsterdam), prof. Dr. J.L.A. Geurts (hoogleraar Beleids- en Organisatiewetenschappen aan de Universiteit van Tilburg) en hoofdredacteur Ewald Smits van Management Team en Sprout.

De door de ROA in samenwerking met Management Team georganiseerde publieksprijs werd gewonnen door een combinatie van o.a. Uturnity en de TU Delft. Van de bijna 3000 uitgebrachte stemmen gingen er ruim 1100 naar het project 'Baanbrekers in de bouw'. Dat voorziet in een leertraject binnen de bouwsector en is mede bedoeld om samenwerking tussen openbare opdrachtgevers, aannemers en adviseur-ingenieurs te verbeteren.

Bij de Raad van Organisatie-Adviesbureaus zijn 26 bureaus met in totaal circa 4600 organisatieadviseurs aangesloten.





http://www.roa-advies.nl