ThiemeMeulenhoff steekt Muziek Meester! in eigentijds jasje

25/06/2010 10:16

ThiemeMeulenhoff

Muziek Meester! heeft een spectaculaire verandering ondergaan: voortaan bestaat dit succesvolle leermiddel voor muziekonderwijs uit één compact handboek en een website met luistervoorbeelden, beeldmateriaal van instrumenten, aanvullende bronnen en videofragmenten van stagelessen. Muziek Meester! profiteert hiermee optimaal van de nieuwe ontwikkelingen en technologische innovaties die zo kenmerkend zijn voor onze huidige maatschappij en het bestaande onderwijs.

Geheel van deze tijd

Muziek Meester! is al jarenlang een veelgebruikt leermiddel voor muziekonderwijs. Dit succes is deels te danken aan de intensieve samenwerking met het onderwijsveld die aan de uitgave ten grondslag ligt. Ook bij de totstandkoming van deze nieuwe editie heeft ThiemeMeulenhoff gebruikgemaakt van talloze tips en suggesties van gebruikers. De uitgelezen combinatie van papieren theoretische basis en digitale vertaling naar de praktijk sluit dan ook perfect aan bij de meest gangbare onderwijsvormen.

Overzichtelijk handboek

Het handboek behandelt op praktische wijze de kennis en vaardigheden die noodzakelijk zijn voor het geven van goed muziekonderwijs. Door de overzichtelijke indeling en de duidelijke verwijzingen naar de website is het boek eenvoudig in gebruik. In de eerste hoofdstukken komen alle essentiële didactische aspecten op het gebied van zingen, muziek maken, luisteren, vastleggen en bewegen aan bod. Vervolgens wordt er in aparte hoofdstukken ingezoomd op specifieke thema's.

Volwaardige website

De nieuwe website www.muziekmeester.nl bevat ondermeer videofragmenten van stagelessen en luistervoorbeelden om de leerstof te verduidelijken. Deze lessen zijn als geheel te bekijken of per onderdeel. Ook vindt de gebruiker hier beeldmateriaal van de instrumenten, links naar relevante websites, een online-assessementinstrument en verdiepingsmateriaal. De site kent een krachtige zoekstructuur waardoor de juiste informatie snel onder handbereik is.

De doelgroep

Deze hernieuwde uitgave van Muziek Meester! is met name bedoeld voor pabo-studenten, maar door de systematische didactiek en de uitgewerkte thematische hoofdstukken is dit leermiddel ook een standaardwerk voor de beroepsleerkracht. Sterk punt is daarbij de koppeling met de populaire liedbundel Eigen-wijs en de methode Moet je doen-muziek.

Online te bestellen

De nieuwe Muziek Meester! is vanaf nu verkrijgbaar bij www.thiememeulenhoff.nl en bij gerenommeerde webwinkels als www.selexyz.nl, www.boeknet.nl, www.bol.com, www.bruna.nl en www.proxis.be.





http://www.thiememeulenhoff.nl/pabo