Politie Drenthe

Vrijdag

Provincie Drenthe, 25-06-2010

Winkeldief aangehouden
EMMEN Agenten hebben donderdagmiddag een 57-jarige man uit Emmen aangehouden aan de Peyserhof in Emmen wegens winkeldiefstal. De man zou bij een supermarkt sigaretten hebben gestolen ter waarde van 9,75. De verdachte is ingesloten voor verhoor. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw aangehouden wegens mishandeling

EMMEN Een 44-jarige vrouw uit Emmen is donderdagmiddag aangehouden op verdenking van mishandeling van een 48-jarige vrouw uit Emmen in een winkelcentrum aan de Statenweg. De verdachte is ingesloten voor verhoor. Beide vrouwen zijn bekenden van elkaar.

Man aangehouden

ASSEN Een 22-jarige man uit Meppel is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden aan de Noordersingel in Assen. De man zou een danseres hebben lastig gevallen. Hij was al een paar keer weggestuurd, maar hij bleef terugkomen. Op een bepaald moment zou hij de danseres hebben betast. Hij is aangehouden en ingesloten voor verhoor. De 22-jarige danseres deed aangifte.

Rijden onder invloed
FREDERIKSOORD De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 44-jarige man uit Frederiksoord aangehouden aan de Maj. Van Swietenlaan. De man werd aangehouden wegens het rijden onder invloed. Op het bureau blies hij 1010 ugl. Hij is ingesloten.

ASSEN Agenten hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een 53-jarige man uit Grolloo aangehouden aan de Rolderhoofdweg wegens het rijden onder invloed. De man blies op het bureau 270 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Huiselijk geweld

HOOGEVEEN Agenten hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een 28-jarige man uit Hoogeveen aangehouden wegens van huiselijk geweld. Zijn 35-jarige vrouw uit Hoogeveen raakte gewond en is opgenomen in het ziekenhuis. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

ASSEN Een 23-jarige man uit Assen is aangehouden wegens bedreiging van zijn 46-jarige moeder uit Assen. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Man aangehouden wegens belediging
ASSEN In de nacht van donderdag op vrijdag is een 17-jarige jongen uit Assen aangehouden wegens belediging van agenten. Bovendien werden bij zijn aanhouding pillen aangetroffen. Onderzoek zou moeten uitwijzen of het gaat om XTC.

Aanhouding wegens inbraak
MEPPEL De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 23-jarige man uit IJhorst aangehouden op verdenking van inbraak in een parfumeriehuis aan de Hoofdstraat. Het is nog onbekend of er iets is weggenomen. Agenten kregen een melding van een inbraak aan de Hoofdstraat. Ter plaatse zagen ze dat de etalageruit was vernield. Van getuigen hoorden ze dat de verdachte zich in de nabije omgeving zou bevinden. Kort daarna kon de man worden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Politie controleert in verkeer
ASSEN De politie heeft op diverse plaatsen rond Assen gecontroleerd in het verkeer. Tot donderdagavond 23.00 uur zijn van twee hardrijders het rijbewijs ingevorderd. Tegen elf bestuurders is proces-verbaal opgemaakt wegens te hard rijden. Vier bestuurders kregen een bekeuring wegens niet handsfree bellen tijdens het rijden, twee kregen een verbaal wegens bumper kleven, één van hen heeft rechts ingehaald en een andere bestuurder reed over de vluchtstrook.

Diefstal ondergoed
MEPPEL Onlangs is ondergoed weggenomen van waslijnen in de wijk Koedijkslanden in Meppel. Twee vrouwen hebben aangifte gedaan. De politie heeft voor deze diefstallen een verdachte op het oog. Meerdere aangiftes zouden extra kunnen helpen in deze zaak. Wij vragen andere benadeelden zich te melden via 0900-8844.

Bestemd voor de media
Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.