Kamer van Koophandel

Kamer van Koophandel Limburg draagt bij aan vijf ondernemersprojecten

(25-06-2010)

Regeling Lokaal Vestigingsklimaat

MAASTRICHT - Dankzij de stimuleringsregeling Lokaal Vestigingsklimaat krijgen vijf ondernemerscollectieven in Limburg subsidie van de Kamer van Koophandel Limburg.


* Ondernemerscollectieven in het centrum van Nederweert en Blerick ontvangen ieder ¤ 5.000,-. In Nederweert komt een centrummanagement en ondernemersvereniging Winkelhart Blerick stelt een toekomstvisie voor het centrum op.
* De winkeliersvereniging Centrum Panningen krijgt ¤ 8.500,- voor de aanpak van het parkeerprobleem.
* Om de aanloopstraten te verbeteren, draagt de Kamer eveneens een subsidie bij aan het centrummanagement Maastricht.
* ¤ 6.000,- gaat naar ondernemersvereniging De Wolfskoul in Susteren. Dit handelsterrein ondergaat een herstructurering.

Eerder dit jaar ontvingen ook het parkmanagement Maastricht en het citymanagement van Roermond een subsidie.

De stimuleringsregeling Lokaal Vestigingsklimaat is bedoeld voor ondernemerscollectieven die de ruimtelijk-economische structuur willen versterken of naar een duurzame bedrijfsomgeving streven.

Bedrijven kunnen niet zonder een goed vestigingsklimaat. Factoren die daarbij een rol spelen, zijn onder meer bereikbaarheid, parkeren, beheer van de openbare ruimte en samenwerking met de overheid. De kwaliteit van het vestigingsklimaat moet via beleid op het gewenste niveau worden gebracht en gehouden. Vaak worden de randvoorwaarden op lokaal niveau ingevuld: door de ondernemerscollectieven in het (winkel)centrum of op het bedrijventerrein. Zij nemen de initiatieven, maar die lopen niet zelden stuk op te weinig middelen.

Met de stimuleringsregeling Lokaal Vestigingsklimaat wil de KvK Limburg, samen met MKB-Limburg en de Limburgse Werkgeversvereniging, de kwaliteit van centrumgebieden en bedrijventerreinen verbeteren en projecten een extra (financiële) impuls geven.


- - - - - - - - - - EINDE PERSBERICHT - - - - - - - - - -




Kamer van Koophandel