Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

CBL verwacht topweekend voor supermarkt

Vrijdag en zaterdag worden drukke dagen in de supermarkt. Nederland zal massaal boodschappen doen voor barbecue en WK wedstrijd. Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de koepelorganisatie van de supermarkten in Nederland, verwacht dat de supermarkten deze week een omzet zullen behalen van 660 miljoen euro. Dat is 10% meer dan een normale weekomzet.

De afgelopen jaren is ook de buitenkeuken populair geworden en eet Nederland massaal buiten bij zomerweer. Supermarkten spelen hier op in en zorgen dan ook voor een ruim assortiment aan vlees- en visproducten, salades, stokbroden en sausjes. Ook zomerdrankjes als prosecco, rosé en witte wijn worden veel gekocht. Veel supermarkten hebben barbecuetips in de folder en verkopen aantrekkelijke barbecuepakketten met daarin verschillende vlees- of vissoorten. Ook leggen steeds meer consumenten vegetarisch of groente op de grill.

Daarnaast zullen veel mensen hapjes en drankjes inslaan om samen met buren, familie en vrienden het Nederlands elftal toe te juichen.

-------- einde persbericht ---------