Gemeente Zijpe


Opening Kunstroute 2010
Start Kunstroute 2010

Zondag 20 juni gaf wethouder Blonk met twee bekkens het startsein voor de Kunstroute 2010 in de kerk van Petten. Na maanden van voorbereiding door Stichting Kunstroute Zijpe, in samenwerking met de suppoosten en besturen van de kerken en de landeigenaren, is het resultaat nu voor het publiek toegankelijk!

Kunst ontmoet kunst, ontmoetingen vol dynamiek
Het thema van de kunstroute is dit jaar: 'Kunst ontmoet kunst, ontmoetingen vol dynamiek'. Naast de kunstwerken die de route vormen langs de Grote Sloot, kunt u ook terecht in de Zijper kerken voor optredens en impressies. Bijzonder hierbij is de kerk in Burgerbrug. Traditioneel wordt in dit kerkje kunst gepresenteerd van amateur kunstenaars. Dit jaar is de kerk gevuld met kunstzinnige werkstukken van verstandelijk beperkte bewoners van 's HeerenLoo (Noorderhaven).

Staalsymposium
Van 19 t/m 27 juni was het eerste Nederlandse Staalsymposium. De kunstwerken van dit symposium zijn te zien bij Grote Sloot 483 en 441.

U kunt de Kunstroute 2010 bewonderen tot en met 29 augustus. De kunstwerken buiten kunt u te allen tijde bekijken, bij de kerkjes kunt u terecht op de zondagen van 12:00-17:00 uur.Â

Ga voor meer informatie naar www.kunstroutezijpe.nl Â

IMG_5144 Â