Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 25-06-2010

Dronken automobilist ramt geparkeerde auto's

DONGEN - De politie heeft vanmorgen tegen 01.00 uur een 28-jarige automobilist uit Dongen aangehouden. Agenten namen poolshoogte in de Kastanjestraat na een ontvangen melding van een verkeersongeval. Daar troffen de agenten op de weg een zwaar gehavende personenauto aan. Onderzoek wees uit dat deze auto enkele geparkeerde auto's had geramd. De bestuurder, de 28-jarige Dongenaar, verkeerde onder invloed van alcohol. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij bijna vijf maal de toegestane hoeveelheid overschreed. Hij had 1030 ug/l aan alcohol in zijn bloed. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Politie pakt jongens in de kraag na vernieling fiets

DONGEN - De politie heeft gisteravond bij een sportcentrum aan de Luxemburglaan twee jongens van 14 en 16 jaar uit Dongen aangehouden. De agenten namen poolshoogte nadat een oplettende getuige gemeld had dat het tweetal bezig was een fiets te vernielen. De politie trof de jongens aan. Bij hen stond een kapotte fiets. Het tweetal probeerde de agenten om de tuin te leiden door te vertellen dat het hun fiets betrof. De ouders van de jongens dachten daar anders over. Op het bureau werd hun verhaal bijgesteld.

Automobilist geeft valse naam op na illegaal storten afval

OOSTERHOUT - De politie heeft gisteravond rond 19.45 uur op de Elskensweg een 46-jarige automobilist uit Raamsdonksveer aangehouden. Agenten werden tijdens de surveillance aangesproken door een passant die hen vertelde dat een man zich verdacht gedroeg op de Elskensweg. Daar troffen ze een auto met aanhangwagen aan. De bestuurder was op dat moment bezig met het storten van afval. De man kon zich niet
legitimeren en vertelde de agenten toestemming te hebben voor het storten. Navraag wees uit dat hij geen toestemming had en de agenten een valse naam had opgegeven.

Meisje (13) gewond bij verkeersongeval

OOSTERHOUT - Bij een verkeersongeval gistermiddag op de Wilhelminalaan raakte een 13-jarige meisje uit Oosterhout gewond. Ze is voor onderzoek overgebracht naar het Molengracht ziekenhuis in Breda.

Het meisje fietste rond 17.00 uur over het fietspad van het
Wilhelminakannal in de richting van de Lage Molenpolderweg. Over dezelfde weg in dezelfde richting reed een bestelbus die bestuurd werd door een 36-jarige vrouw uit Achthuizen. Bij de kruising sloeg het 13-jarige meisje af en zag daarbij de bus over het hoofd. Tussen beiden ontstond een aanrijding waarbij het slachtoffer op het wegdek belandde. Ze liep daarbij onder andere diverse schaafwonden op.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 25-06-2010 10:37 | © Regio Midden en West Brabant |