Politie Haaglanden

persberichten 25 juni

Haaglanden, 25-06-2010

Alcohol belemmert vluchtpoging
Den Haag Een 30-jarige Hagenaar was donderdag 24 juni te dronken om een serieuze vluchtpoging te doen. De man werd rond middernacht aangesproken door politieagenten toen hij tegen de gevel van een uitgaansgelegenheid aan de Laan stond te plassen. De agenten wilden de man een bekeuring geven en vroegen om zijn identiteitsbewijs. De man kwam met een warrig verhaal om er vervolgens vandoor te gaan. Alcoholgebruik stond een échte vluchtpoging in de weg, want de man ging al vrij snel onderuit. Daarop konden de agenten hem aanhouden en naar het politiebureau brengen. Na enkele uren kon de man met twee bekeuringen op zak het bureau weer verlaten.

Moeder en zoon aangehouden
Den Haag Een ogenschijnlijk onschuldig incident liep donderdag 24 juni behoorlijk uit de hand. Omstreeks tien uur s avonds werd een politieagent naar het Hobbemaplein gestuurd, waar een aanrijding tussen twee autos had plaatsgevonden. Omdat de betrokken partijen er onderling niet uitkwamen, belden zij de politie. Toen de agent met een van de bestuurders in gesprek was, kwam een 15-jarige jongen zich met de zaak bemoeien. Gadegeslagen door enkele tientallen omstanders stuurde de agent de jongen weg. De jongen liep daarop weg en riep iets naar de agent. Omdat de agent vermoedde dat de jongen hem beledigde, wilde hij hem daarover aanspreken. De jongen ging er daarop vandoor tot hij op de kruising van het Hobbemaplein en de De Vliegerstraat zijn 51-jarige moeder tegenkwam. Zij pakte haar zoon beet en bracht hem naar de agent. Maar toen de politieman de 15-jarige volgens zijn moeder te hardhandig aanpakte, keerde zij zich prompt tegen hem. Er ontstond een worsteling, waarbij de agent door de 51-jarige in zijn duim werd gebeten en zij van de agent een klap kreeg. Ook omstanders bemoeiden zich met de zaak. Met behulp van collegas werden moeder en zoon uiteindelijk aangehouden en keerde de rust op het plein terug.

Gewond bij steekpartij
Den Haag Een 38-jarige inwoner van Den Haag liep donderdag 24 juni ernstig letsel aan zijn handen op bij een steekpartij in de Wagenstraat. Het slachtoffer kreeg het omstreeks half vier s middags om onduidelijke reden aan de stok met een 22-jarige man uit Koeweit, die een mes trok en de 38-jarige in zijn handen raakte. Toen gealarmeerde politieagenten arriveerden, probeerde de 22-jarige te vluchten. Een agent die de achtervolging inzette en de verdachte achterhaalde, kon de verdachte alleen met het nodige geweld onder controle krijgen. Beiden liepen daarbij licht letsel op.

Brandstichting
Den Haag Een getuige zag donderdagavond 24 juni hoe een groep jongens een ondergrondse vuilcontainer op de Laan van Wateringseveld in brand staken en daarna wegliepen. De getuige waarschuwde de politie en gaf een duidelijk signalement door. Op de Hemelwaterbrug zagen agenten een groepje jongens lopen die voldeden aan het opgegeven signalement. De agenten hielden de jongens, vijf Hagenaars in leeftijd variërend van 15 tot 18 jaar aan.

Bejaarde fietsster gewond bij aanrijding
Wassenaar Een 89-jarige fietsster uit Wassenaar raakte donderdag 24 juni om 10.00 uur gewond bij een ongeval op het Rozenplein. De vrouw botste bij de rotonde tegen een personenauto bestuurd door een 73-jarige inwoonster uit Leiden. De vrouw raakte bij het ongeval lichtgewond.

Abctje
Rijswijk Een 47-jarige automobiliste vestigde donderdag 24 juni om 23.00 uur wellicht onbedoeld de aandacht van surveillerende agenten op zich. De man probeerde op de Bazuinlaan uit te parkeren, maar vergat daarbij zijn autoverlichting in te schakelen. Het uitmanoeuvreren ging vrij onhandig. Toen de agenten de man aanspraken, bleek dat hij teveel had gedronken. Hij blies 470 ugl. Bovendien bleek zijn rijbewijs al te zijn verlopen. De man kreeg aan het bureau meerdere processen-verbaal.

Voetgangster gewond bij ongeval
Rijswijk Een 84-jarige voetgangster raakte donderdag 24 juni om 17.20 uur gewond bij een aanrijding. De vrouw werd tijdens het oversteken op het Wethouder Hillenaarplantsoen aangereden door een achterruitrijdende 24-jarige automobilist uit Den Haag. De vrouw kwam ten val en liep enkele schaafwonden op.

Inbraak bij videotheek
De Lier Twee nog onbekende daders braken vrijdag 25 juni om 04.15 uur in bij de videotheek aan de Kijckerweg. De twee daders gingen hierna op een scooter vandoor en werden daarbij achtervolgd door de politie. Ondanks meerdere politie-eenheden konden zij ontkomen. De politie stelt een onderzoek in. Bent u getuige geweest van deze inbraak of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Westland via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Flinke borrel
Naaldwijk Een 28-jarige automobilist uit Naaldwijk raakte vrijdag 25 juni om 012.00 uur zijn rijbewijs kwijt na overmatig alcoholgebruik. Een getuige belde de politie toe hij de man slingerend zag rijden over de Anemoon. Politieagenten die de man controleerden, roken een sterke alcohollucht. Dat bleek niet zo verwonderlijk, aangezien de man aan het bureau 1145 ugl blies, bijna 4 x zo veel als wettelijk is toegestaan. Een 39-jarige automobilist uit Zoetermeer kreeg ook een proces-verbaal. De man liep donderdag 24 juni om 23.25 uur op de Wateringveldseweg in Wateringen tegen de lamp en blies 570 ugl. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 370 euro.

Abri sneuvelt
Pijnacker - Na afloop van de wedstrijd Kameroen-Nederland, sneuvelde een abri aan de Vrouwenrecht. Een grote groep jongeren vierde daar de overwinning van het Nederlands elftal. Het was onduidelijk wie uit de groep verantwoordelijk was voor de vernieling. De rest van de avond hielden agenten de feestende jongeren in de gaten en vonden er geen verdere vernielingen plaats.

Oranjebitter
Zoetermeer - Surveillerende agenten zagen vrijdag 25 juni om 00.20 uur op de Vorstiusrode een man slingerend rijden op zijn snorfiets. De man moest blazen, met als resultaat 560 ugl. Dit was niet de eerste keer dat de man betrapt werd op rijden onder invloed. De vorige gelegenheid was op 14 juni jl, óók na afloop van een wedstrijd van het Nederlands elftal. Aangezien de 20-jarige Zoetermeerder een beginnend bestuurder is, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Agenten gaven de man het advies om maandag a.s. niet te gaan fietsen, ook dat is namelijk strafbaar.

Ruzie na aanrijding
Zoetermeer - Een 45-jarige man uit Zoetermeer werd donderdag 24 juni om 17.15 uur aangehouden voor mishandeling. De Zoetermeerder was betrokken bij een aanrijding op de A12 en was daarna zo boos dat hij de andere betrokken automobilist (49, uit Den Haag) een klap in zijn gezicht gaf. Agenten namen de Zoetermeerder mee naar het bureau, waar proces-verbaal werd opgemaakt.

Derde keer overlastmelding: jeugd beboet
Zoetermeer - Een groep van acht jongeren 16-19 jaar uit Zoetermeer kreeg vrijdag 25 juni een boete van 90 euro ieder voor het veroorzaken van overlast. Agenten reden om 01.25 uur voor de derde keer die avond naar de Toverberg, omdat de groep geluidsoverlast voor de omwonenden veroorzaakte. De agenten parkeerden hun surveillancewagen een eindje verderop en gingen te voet naar de locatie. Ze hoorden de jongeren al van veraf zingen en nog voetballen. Na de twee waarschuwingen eerder die avond, was nu de maat vol en schreven ze de boetes uit.