Politie Groningen

Vrijdag 25 juni 2010

Provincie Groningen, 25-06-2010

Twee winkeldievegges aangehouden

STADSKANAAL- De politie heeft donderdagmorgen twee vrouwen (29 en 47 jaar) uit Emmen aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. Beide vrouwen werden door winkelpersoneel van een bouwmarkt aan de Steenhouwer in Stadskanaal betrapt op het stelen van diverse goederen met een waarde van ongeveer 600 euro. Het duo moest mee naar het politiebureau. Zij zijn voor verder onderzoek ingesloten. De gestolen spullen zijn in beslaggenomen. De dievegges hebben zich in het verleden vaker schuldig gemaakt aan winkeldiefstallen. De politie maakt proces-verbaal op.

Fietsster gewond bij verkeersongeval

GRONINGEN Bij een verkeersongeval is donderdagmorgen een 58-jarige vrouw uit Vriescheloo gewond geraakt. De vrouw reed op haar fiets over het fietspad van de Hoornsedijk. Een 67-jarige tractorbestuurder uit Haren reed met een hooischudder via het Molenpad de Hoornsedijk op. Hierbij raakte de bestuurder het slachtoffer met de pennen van de hooischudder. De vrouw kwam hierdoor met haar fiets ten val. Zij is met letsel aan het gezicht naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Alcomobiliste aangehouden

HAREN - Een 61-jarige vrouw uit Groningen is donderdagmorgen door de politie aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen dat de automobiliste slingerend over de A28 bij Haren reed en bijna tegen de vangrail botste. Het koste de dienders moeite om de Stadjer tot stoppen te dwingen. Omdat de vrouw naar drank rook, moest zij een blaastest afleggen. De test wees uit dat zij vermoedelijk te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd een promillage van ruim 1,2 promille alcohol in haar bloed vastgesteld. Na verhoor kon de vrouw het politiebureau weer verlaten. Zij moest haar rijbewijs wel inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Poging inbraak pinautomaat

NIEKERK - Onbekende dader(s) hebben in de nacht van woensdag op donderdag geprobeerd een pinautomaat van een bank in de Aldringastraat in Niekerk open te breken. Het lukte de dader(s) uiteindelijk niet het automaat open te breken. Zij gingen er zonder buit vandoor. De politie stelt een onderzoek in. De politie vraagt aan getuigen contact op te nemen met het landelijk telefoonnummer via 0900-8844 (lokaal tarief).

Man gewond bij bedrijfsongeval

EEMSHAVEN - Donderdagmorgen is een 49-jarige man uit Meerkerk gewond geraakt bij een bedrijfsongeval aan de Synergieweg in de Eemshaven. Het slachtoffer stond op een heimachine en werd geraakt door vallend betonijzerdraad. De Meerkerker is met rugletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De oorzaak van het ongeval is nog onduidelijk. De arbeidsinspectie is in kennis gesteld van het ongeval.

Beschonken snorfietser veroorzaakt aanrijding

GRONINGEN - Een 65-jarige snorfietser uit Groningen is donderdagmiddag aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. De bestuurder had op de Emingaheerd een aanrijding veroorzaakt. Hij was in aanrijding gekomen met een 39-jarige fietsster uit Groningen. De vrouw liep schaafwonden op. Een blaastest wees uit dat de vrouw vermoedelijk te veel gedronken had. Op het politiebureau werd vastgesteld hij bijna 1,1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De verdachte kon na verhoor het politiebureau weer verlaten. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Cafébezoeker gestoken met bierglas

GRONINGEN - Een 28-jarige man uit Groningen is donderdagnacht gewond geraakt in een horecagelegenheid in de Peperstraat in Groningen. Het slachtoffer vertelde de agenten dat hij ruzie had gekregen met een 18-jarige man uit de gemeente Winsum. Deze jongeman, een bekende van het slachtoffer, stak hem tijdens de ruzie met een kapot glas in het gezicht. Het slachtoffer liep door het incident een forse bloedende hoofdwond op. De politie kon later in de nacht de 18-jarige verdachte aanhouden voor zware mishandeling. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Man beledigt politieagenten

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht op de Grote Markt in Groningen een 25-jarige man uit Zwolle aangehouden voor belediging. Politieagenten zagen dat de verdachte onenigheid had met een portier van een horecagelegenheid. Toen de dienders de Zwollenaar aanspraken op zijn gedrag reageerde hij zijn woede af op de agenten. Ondanks waarschuwingen beledigde de 25-jarige een agent meerdere keren met scheldwoorden. Hij werd met gepast geweld aangehouden en ingerekend. Hij wordt vandaag gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Beschonken automobilist maakt brokken

HAREN De politie heeft donderdagnacht een 25-jarige automobilist uit Haren aangehouden.

Getuigen hadden gezien dat de bestuurder op de Kaapse Baan in Haren met zijn auto tegen een fietsenstalling was gereden. Bij controle wees een blaastest uit dat hij vermoedelijk teveel had gedronken. Op het politiebureau lukte de ademanalysetest niet bij de man. Hierop werd een bloedproef van de verdachte afgenomen. De bloedproef moet uitwijzen of de bestuurder daadwerkelijk onder invloed heeft gereden. Met een rijverbod mocht hij na verhoor het politiebureau verlaten. Bij de aanrijding raakte de auto van de verdachte zwaar beschadigd. Ook raakten meerdere gestalde fietsen beschadigd. Eigenaren van beschadigde fietsen kunnen zich melden bij het politiebureau in Haren. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden voor vernieling

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht een 21-jarige man uit Groningen aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de Stadjer in de Star Numanstraat in Groningen een steen tegen een geparkeerde auto had gegooid. Gealarmeerde agenten troffen hem aan en zij zagen dat hij teveel alcohol had gedronken. Bij onderzoek bleek dat de auto was beschadigd. De verdachte is ter ontnuchtering en voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. Hij zal vandaag worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Fietser onder invloed

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht op de Vismarkt een 52-jarige beschonken Groninger aangehouden. De man viel op vanwege zijn rijgedrag op zijn fiets. Nadat hij zijn tweewieler langs de kant had gezet werd hij gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hij bleek 1,8 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie zoekt getuigen van beroving

GRONINGEN - Een 35-jarige pizzabezorger uit Groningen is donderdagavond door twee mannen beroofd in de Soerabajastraat. De man wilde met zijn brommer een bestelling bezorgen op een adres in deze straat. De bewoner wist echter van niets. Plotseling werd hij door twee mannen met een mes gedwongen om zijn geld af te geven. De pizzabezorger gaf hierbij een geldbedrag en een mobiele telefoon af. Een zoektocht van de politie naar de daders leverde geen resultaat op. Het Roofcoördinatieteam van de Regiopolitie Groningen stelt een onderzoek in. Getuigen van de beroving kunnen bellen op het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Getuige betrapt zakkenroller

GRONINGEN De politie heeft donderdagavond een 46-jarige man uit Groningen aangehouden voor zakkenrollerij. In de Poelestraat hadden twee getuigen gezien hoe de Stadjer geld uit de tas van een 19-jarige vrouw uit Groningen griste. De getuigen bedachten zich niet en pakten de verdachte vast. Hij werd aan de gealarmeerde politie overgedragen. Bij fouillering werd gestolen geld bij de verdachte aangetroffen. De zakkenroller is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau en ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Man gewond na verkeersongeval

WINSUM - Een 29-jarig man uit Bedum is donderdagavond op de Garnwerderweg in Winsum gewond geraakt bij een ongeval met een quad. De bestuurder verloor tijdens de rit een wiel. Hij raakte vervolgens de macht over het voertuig kwijt. De Bedumer belandde met zijn quad in de sloot. De 29-jarige raakte door het ongeval gewond. Hij werd voor medische behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De quad raakte zwaar beschadigd en moest door een bergingsbedrijf worden afgesleept. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Dronken jongen vervelend

GRONINGEN Een 18-jarige jongen uit Groningen is vrijdagmorgen aangehouden voor openbare dronkenschap. De man was eerder op de avond al betrokken bij een vechtpartij op de Grote Markt. Later hield de man zich vervelend op bij horecagelegenheden. Hij weigerde op vordering van agenten de binnenstad te verlaten. Toen de stadjer bleef weigeren om weg te gaan werd hij aangehouden. Bij zijn aanhouding gedroeg de jongen zich agressief en uitte hij diverse beledigende woorden in de richting van de agenten. Hij is ter ontnuchtering ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Fietser gewond bij ongeval

APPINGEDAM Een 43-jarige fietser uit Appingedam is donderdagavond op de Olingermeeden in Appingedam gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Damster reed vanuit een uitrit de Olingermeeden op. Hij liet daarbij een 33-jarige automobilist uit Appingedam niet voorgaan. De fietser raakte licht gewond. Hij werd voor verdere medische behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Veel bekeuringen bij verkeerscontrole

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen

Bij verkeerscontroles in het oostelijke gedeelte van de provincie Groningen heeft de politie donderdagmiddag en avond veel bekeuringen uitgedeeld. De politie deelde bekeuringen uit voor onder meer: het niet dragen van een gordel (47x), te hard rijden (1x), niet handsfree bellen (2x). Ook had een automobilist nog een boete van ruim 500 euro openstaan. Hij kon deze niet betalen en is ingesloten in het cellencomplex in de Hooghoudtstraat.