Gemeente Best

Tennisvereniging Smashing niet verplaatst

25-06-2010

Voor de realisatie van het project Schutboom heeft de gemeente onderzocht of het mogelijk is om tennisvereniging Smashing te verplaatsen. Op 25 mei 2010 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten de tennisvereniging niet te verplaatsen. Het college heeft de voorkeur uitgesproken voor een stedenbouwkundige invulling van Schutboom Zuid waarbij een landschappelijk ingepaste geluidvoorziening wordt gecombineerd met woningbouw.

Achtergrond
De afgelopen periode is er binnen de gemeentegrenzen van Best gezocht naar alternatieve locaties voor het realiseren van een tenniscomplex. Een aantal gebieden is hiervoor ruimtelijk geschikt. De planologische en financiële gevolgen en risico's zijn echter zo groot, dat verplaatsing op korte termijn niet haalbaar is.

Communicatie
Op 16 juni 2010 hebben overleggen met de tennisvereniging en de ontwikkelaars plaatsgevonden waarin het besluit om de tennisvereniging niet te verplaatsen is besproken. Ook heeft een informatieavond plaatsgevonden voor huidige en toekomstige bewoners van het gebied. Hier vindt u een korte samenvatting van de informatieavond (pdf opent in nieuw venster).

Vervolg
Wat precies de gevolgen zijn van het niet verplaatsen van de tennisvelden voor het project Schutboom, wordt nader uitgewerkt. Het gaat dan bijvoorbeeld om de vormgeving van de geluidwerende voorziening. De gemeente laat zich hierover graag adviseren door de belanghebbenden van het project. De werkgroep Groen en Openbare ruimte, waaraan (toekomstige) bewoners, ontwikkelaars en de tennisvereniging deelnemen, zal hierover een advies opstellen.

Schutboom 16 juni 2010

Foto: bijeenkomst van 16 juni 2010


---