Politie Rotterdam Rijnmond

HOLLAND

EERSTE HORECAKLUIS HOEK VAN HOLLAND

Datum publicatie: 25-06-2010 09:17

Beachclub Royal in Hoek van Holland nam donderdag de eerste horecakluis in gebruik. Michel Baeten, districtschef Waterweg-Noord, en Guus Kap van Beachclub Royal ondertekenden een convenant waarmee het gebruik van de kluis en de samenwerking werd bekrachtigd.

Verdovende middelen, wapens en uitgaan gaan niet samen. Veel ondernemers hanteren dan ook huisregels om het meenemen van drugs en wapens in het horecabedrijf tegen te gaan. Detectiepoortjes en portiers die bezoekers visiteren moeten daaraan bijdragen.

De horecakluis in Hoek van Holland biedt vanaf nu de mogelijkheid om in beslag genomen wapens en drugs direct af te storten. Tijdens de fouillering van bezoekers komt het wel eens voor dat zij zaken bij zich hebben die een ondernemer niet binnen wil hebben. Denk aan spullen zoals drugs, mesjes, spuitbusjes en soms ook wapens. Komt dit vaker voor op een avond, dan is een horecakluis waarin je alles veilig in kunt opbergen erg handig.

Samenwerking
De gemeente Rotterdam hanteert deze werkwijze al enige tijd in het centrum van Rotterdam. Gezien de goede ervaringen heeft Beachclub Royal het initiatief genomen om dit beleid in Hoek van Holland voort te zetten.

De politie leegt de kluizen periodiek en onderzoekt de aangetroffen waar en de personen waarbij het is aangetroffen. Het gebruik van de kluis, welke door de ondernemer zelf wordt bekostigd, moet de veiligheid van de bezoeker in het uitgaansleven nog verder vergroten.

Buurtagent Florian de Krom: "Het is goed om te zien dat de ondernemers zelf ook hun verantwoordelijkheid nemen als het gaat om de veiligheid van de bezoekers en we zijn daarom ook blij dat Beachclub Royal ons heeft benaderd om dit te realiseren. Het aanschaffen van de kluis is daarnaast een fysieke bekrachtiging van de goede samenwerking tussen de ondernemer en de politie. Op deze manier kunnen we gezamenlijk een hoop narigheid voorkomen."