Politie Utrecht

Persberichten Utrecht Stad, 11.35 uur

Utrecht, 25-06-2010

Motorrijder gewond bij aanrijding

UTRECHT Een 39-jarige motorrijder uit Utrecht is donderdagmiddag 24 juni omstreeks 15.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Bleekstraat. Op de kruising met de Adama van Scheltemabaan besloot de bestuurster van de auto, een 27-jarige vrouw uit Hilversum haar auto te draaien. Daarbij zag ze de motorrijder achter haar over het hoofd. De man is door de ambulance voor controle meegenomen naar het ziekenhuis.

Poging woninginbraak met geweld

UTRECHT Bewoners van een woning aan de Rietstraat hebben in de nacht van donderdag op vrijdag 25 juni een inbreker overlopen in hun achtertuin. De onbekende man wist te ontkomen door geweld te gebruiken tegen de bewoners.

Omstreeks 00.35 uur kreeg de politie een melding van het incident. Toen het echtpaar thuis kwam zagen zij een man in hun tuin staan. Deze probeerde langs de vrouw te komen door haar bij de keel te grijpen. Vervolgens sloeg hij de man met een ijzeren staaf, waarna hij ervandoor ging. De slachtoffers bleven ongedeerd.

De verdachte was weggerend in de richting van de Amandelstraat en de Royaards van den Hamkade, waar hij bij iemand achterop de fiets sprong. Het gaat om een blanke man van begin 20, tenger postuur, circa 1.85 meter lang. Hij droeg een wit trainingspak en een witte pet. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraag getuigen zich te melden bij de politie via 0900 88 44.

Bedreiging

UTRECHT Een 65-jarige man uit Utrecht is donderdagavond 24 juni aangehouden wegens bedreiging van een 24-jarige vrouw. Omstreeks 22.15 uur kreeg de politie een melding dat er een opstootje was op de Hondsrug. De verdachte bleek dronken en zwaaide met een wandelstok naar de vrouw. Het slachtoffer was erg geëmotioneerd. De man liet zich niet aanspreken door de politie en sloeg voor het oog van de agenten nogmaals naar de vrouw. Daarop werd hij aangehouden. Terwijl de agenten hem probeerden te boeien, richtte hij zijn agressie op een van hen en sloeg naar diens hoofd. De agent weerde af en werd geraakt aan zijn arm. Uiteindelijk werd pepperspray ingezet om de man onder controle te krijgen. De verdachte is meegenomen naar het bureau.

Aanrijding fietster en bromfietser

UTRECHT Een fietster en bromfietser zijn donderdagavond omstreeks 18.10 uur met elkaar in botsing gekomen. Daarbij raakte de 29-jarige vrouw uit Utrecht gewond. De aanrijding vond plaats op de Catharijnesingel. Volgens de vrouw haalde de bromfietser, een 16-jarige Utrechter, een andere fietser in en kon zij hem niet meer ontwijken. Volgens de bromfietser reed de vrouw op de verkeerde weghelft. Het slachtoffer is met letsel aan hoofd en been overgebracht naar het ziekenhuis. De bromfietser kwam er vanaf met beschadigingen aan zijn bromfiets, kleding en schoenen.

Opstootje

UTRECHT Een 17-jarige Utrechter is in de nacht van donderdag op vrijdag 25 juni aangehouden omdat hij agenten hinderde bij de uitvoering van hun werk. Omstreeks middernacht kreeg de politie een melding dat in het parkje bij de kruising Schutstraat en Laan van Engelswier jeugd zich luidruchtig ophield. Agenten die er naartoe gingen, werden geconfronteerd met enkele tientallen personen, onder wie een dronken man die zich zeer vervelend gedroeg. Hij kreeg bekeuringen voor openbare dronkenschap en opruiing. Daarop bemoeide de zoon van de man zich met de situatie en duwde een agent weg. Hij werd aangehouden, maar wist te ontkomen toen omstanders zich ermee gingen bemoeien. Een van de omstanders viel een agent aan, waarna hij met geweld naar de grond werd gebracht door een andere agent. Met behulp van de wapenstok werden de overige omstanders op afstand gehouden. Ook werden honden ingezet. Daarop keerde de rust terug. De identiteit van de verdachte is bij de politie bekend.